Life

Cine este românca pe care NASA a cooptat-o pentru a studia fenomene aeriene neidentificate. Doar 16 oameni fac parte din proiectul ținut inițial la secret

O româncă a fost selectată de NASA pentru a participa la un proiect ținut inițial la secret, care presupune studierea unor fenomene aeriene neidentificate.
22.10.2022 | 17:09
Cine este romanca pe care NASA a cooptato pentru a studia fenomene aeriene neidentificate Doar 16 oameni fac parte din proiectul tinut initial la secret
NASA a cooptat o româncă pentru un studiu secret. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

NASA, Administrația Națională Aeronautică și Spațială este o agenție independentă a guvernului Statelor Unite responsabilă cu programul spațial civil, precum și cercetarea aeronautică și aerospațială. Aceasta cooptat 16 oameni de știință pentru a participa la un studiu independent asupra fenomenelor aeriene neidentificate (FAN). Din echipa de oameni selectată face parte și o cercetătoare de origine română.

O româncă între cei 16 cercetători pe care NASA i-a cooptat

O echipă de 16 oameni de știință au fost selectați de NASA pentru a realiza un studiu despre evenimente observate pe cer, care nu pot fi identificate ca aeronave sau ca fenomene naturale cunoscute.

ADVERTISEMENT

Pe 24 octombrie are loc demararea proiectului, care ca avea loc pe parcursul următoarelor nouă luni, iar rezultatele putea fi accesate abia în a doua jumătate a anului viitor.

Explorarea necunoscutului în spațiu și în atmosferă este în esența noastră, aici, la NASA. ”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator al Directoratului pentru Misiuni de Știință la sediul NASA din Washington.

ADVERTISEMENT

”NASA a adunat la un loc câțiva dintre cei mai mari oameni de știință”

Un alt membru care este responsabil pentru realizarea studiului, Daniel Evans a punctat că ”NASA a adunat la un loc câțiva dintre cei mai mari oameni de știință, specialiști în date și inteligență artificială, experți în siguranța aerospațială, toți cu o sarcină precisă, de a ne spune cum să concentrăm întreaga putere a științei și a datelor asupra fenomenelor aeriene neidentificate”.

O româncă în echipa NASA pentru un studiu asupra fenomenelor aeriene neidentificate

Printre oamenii de știință pe care NASA i-a implicat în studiu se află și o cercetătoare de origine română, Anamaria Berea. Aceasta este profesor asociat de științe computaționale și date la Universitatea ”George Mason” din Fairfax, Virginia.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor pe care NASA le-a făcut publice, ea este și cercetător afiliat la Institutul SETI (Search for the Extreterestrial Intelligence) din California și cercetător la Institutul de Știință ”Blue Marble Space” din Seattle.

Apariția comunicării în sisteme vii complexe și asupra aplicării datelor științifice în astrobiologie sunt doar unele teme de cercetare pe care le-a avut de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea se folosește de o varietate de metode computaționale pentru a descoperi modele fundamentale în datele adunate.

ADVERTISEMENT
Tags: