Cele mai citite

Cine este ROM NUL care are 800 de MILIOANE de dolari ascunse în conturile din Elveţia

Scandalul Swissleaks a scos la iveală că bogaţii lumii se adăpostesc în paradisuri fiscale, feriţi de volatilitatea pieţei financiare. Unul din numele care apare pe lista publicată este cel al...
19.02.2015 | 11:36
Cine este ROM NUL care are 800 de MILIOANE de dolari ascunse în conturile din Elveţia

Scandalul Swissleaks a scos la iveală că bogaţii lumii se adăpostesc în paradisuri fiscale, feriţi de volatilitatea pieţei financiare. Unul din numele care apare pe lista publicată este cel al unui român. Acesta ar deţine în conturile din banca elveţiană peste 800 de milioane de dolari.

Numele lui este Marcel Adams, un bătrân care este stabilit în Canada în prezent, dar care s-a născut în anul 1920 în Piatra Neamţ, România. Marcel Adams se trage dintr-o familie de evrei, care se ocupa cu negustoria – tatăl său deţinea o pielărie.

Viaţa milionarului român a fost şi subiect de documentar: „This is my story” („Aceasta este povestea mea”), pe cunoscuta melodie a lui Frank Sinatra „My Way”. La momentul documentării (2010), Marcel Adams împlinise 90 de ani, şi se mândrea cu cei patru copii (doi băieţi – Julian şi Sylvan, şi două fete Linda şi Liora) şi cu 11 nepoţi.
În documentar, Marcel povesteşte cu plăcere despre vremea copilăriei petrecută în România şi despre munca pe care o făcea alături de tatăl său în atelierul de pielărie: “Discuţiile pe care le purtam adesea cu părinţii mei nu erau despre subiecte culturale. Nu ştiam cine e Shakespeare, dar subiectul pe care îl dezbăteam era acelaşi: cum să facem să ne înmulţim banii”.

roman-cont-elvetiea-295878

Citeşte mai mult pe www.antena3.ro

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri