News

Cine este românul care a dat azi mâna cu Papa Francisc la Vatican: „Am trăit un moment extrem de emoționant”

Andrei Tudor a dat azi mâna cu Papa Francisc. Compozitorul a luat parte la Liturghia care s-a desășurat în ziua Sfinților Petru și Pavel. Din mii de oameni, compozitorul a fost propus să dea darurile la slujbă.
29.06.2022 | 18:13
Andrei Tudor a fost azi la Vatican. Sursa foto: Eugen Ivut.
ADVERTISEMENT

Andrei Tudor s-a numărat printre cei care au fost azi, binecuvântați, să ia parte la slujba de la Vatican. compozitorul și familia lui au trăit un moment înălțător. Artistul și-a adus aminte cum în anul 2019 a cântat în Piața George Enescu din București, fix în timp ce Papa Francisc trecea pe acolo, în vizita sa în România.

Andrei Tudor a dat mâna cu Papa Francisc

Andrei Tudor a dat mâna cu Papa Francisc la Vatican. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 iunie, în timpul Liturghiei ce s-a desfășurat în cinstea Sfinților Petru și Pavel.

ADVERTISEMENT

”Din mii de oameni am fost propuși noi, din partea Episcopei Greco-Catolice de Oradea, să dăm darurile din cadrul slujbei”, a declarat Andrei Tudor pentru FANATIK. 

Compozitorul spune că în anul 2019, în timp ce cânta o piesă dedicată venirii Papei Francis în România, ploaia s-a oprit puțin.

ADVERTISEMENT

”Nu am cerut nimic și am primit enorm. Mulțumesc Preasfintitului Virgil Bercea, părintelui Paul Popa, lui Ovidiu Lazăr și muzicii care mă poartă și mă însoțește peste tot, într-o călătorie minunată. Muzica e de “vină” pentru tot…

În 2019, la invitația Bisericii Catolice din București, prin părintele Francisc Doboș și a prietenului meu Liviu Elekeș, am cântat A Tempo, piesa mea, în Piața George Enescu, atunci când Papa Francisc și-a urmat traseul prin fața scenei noastre, dedicată prezenței sale. Țin minte că ploua foarte tare și doar când Sfântul Părinte a trecut pe acolo, ploaia s-a oprit puțin”, își amintește Andrei Tudor.

ADVERTISEMENT

”Am trăit un moment extrem de emoționant”

Andrei Tudor a ajuns la Vatican la invitația Episcopia Greco-Catolică de Oradea și a asociației Enjoy Music Oradea. Compozitorul susține că a trăit un moment extrem de emoționant, și le-a mulțumit preoților, care au mijlocit aceste clipe.

”Azi, la Basilica San Pietro din Vatican, la invitația Episcopia Greco-Catolică de Oradea și a asociației Enjoy Music Oradea, am avut minunata șansă, de a participa la Sfânta Liturghie de Sf. Petru și Pavel și de a prezenta darurile pentru ofertoriu, chiar Papei Francisc.

ADVERTISEMENT

Am trăit un moment extrem de emoționant. Nu am cerut nimic și am primit enorm. Mulțumesc Preasfințitului Virgil Bercea, părintelui Popa Paul, lui Ovidiu Lazăr și muzicii care mă poartă și mă însoțește peste tot, într-o călătorie mininată. Muzica e de “vină”, pentru tot”, a mai spus compozitorul român.

”Mi-au dat lacrimile de câteva ori”

Andrei Tudor a fost la Vatican împreună cu soția lui, Raluca, fiica lor, Maia și Paula Popa, fiica unuia dintre preoți, respectiv a părintelui Paul. Cu această ocazie, artistul spune că a ascultat cea mai frumoasă versiunea a piesei Ave Maria.

”Am fost foarte emoționat împreună cu Raluca Tudor, Maia Tudor și Paula Popa, minunata fetiță a părintelui Paul! Doamne Ajută! Am fost extrem de emoționat. Mi-au dat lacrimile de câteva ori. Cumva tot muzică este cea care m-a adus și aici. Am fost extrem de impresionat și am ascultat cea mai frumoasă și mai emoționantă versiune de Ave Maria, aici.

Și, vreau să mulțumesc Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, Preasfințitul Virgil Bercea, Părintelui Paul și lui Ovidiu Lazăr. Noi am fost în față Sfântului Părinte și cu fetiță părintelui Paul. A fost o experiență unică și sunt foarte recunoascător”, a mai declarat Andrei Tudor pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Ploi în majoritatea regiunilor țării. Cât de cald va fi azi
Ploi în majoritatea regiunilor țării. Cât de cald va fi azi
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume