Sporturi

Cine este românul care l-a trimis la podea pe Floyd Mayweather?! ”I-am dat un croșeu de dreapta…”

01.02.2021 | 11:03
Cine este romanul care la trimis la podea pe Floyd Mayweather Iam dat un croseu de dreapta
ADVERTISEMENT

Floyd Mayweather este poate cel mai cunoscut boxer al planetei. Nu a pierdut nici un meci la profesioniști, dar până să devină un star, a făcut cunoștință și cu podeaua. Un român l-a făcut groggy.

Când spui Floy Mayweather inevitabil te gândești la luptele legendare cu Arturo Gatti, cu Oscar De La Hoya, Marcos Maidana, Manny Pacquiao, sau Connor McGregor. Nimeni nu l-a învins vreodată.

ADVERTISEMENT

Dar, ca orice legendă, Mayweather a pornit de jos și a avut slăbiciunile lui, pe care în timp le-a transformat în atuurile care l-au făcut în pugilistul invincibil.

”I-am dat un croșeu, era numărat la podea”

Puțină lume știe că un român l-a trimis la podea pe marele Floyd Mayweather. Și mai puțină lume știe cine este boxerul care a reușit ceea ce azi pare incredibil. Marian Leondraliu a luptat cu americanul în 1995, la Campionatul Mondial de box de la Berlin, acolo unde Leonard Doroftei și Francisc Vaștag au triumfat.

ADVERTISEMENT

”Era foarte tânăr, avea 18 ani. Pe atunci nu era foarte profesionist la umărul stâng, acolo i-am dat croșeu de dreapta peste umărul stâng, nu se astupa bine ca acum. Într-un clinci i-am dat croșeu de dreapta, dar i l-am aplicat în tâmplă.

Dacă era mai jos se termina meciul. El era la podea, era numărat. Și tot era groggy, dar când a zis arbitrul ’box’, nu m-a mai lăsat să dau în el. Cum îl luam în primire, arbitrul zicea ’stop, ai dat sub centură!’. Și și-a revenit, a început să fugă, iar eu după el!”, a rememorat Leondraliu pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

Și filmarea a dispărut

Fostul pugilist Marian Leondraliu a pierdut, nedrept meciul cu Mayweather. Își amintește perfect cum s-au derulat lucrurile, după ce americanul s-a ridicat de la podea.

”S-a terminat 8-7 pentru el, eu îl loveam și nu punctau (arbitrii – n.a.), el mă lovea în gardă și se puncta. Am fost supărat o lună. Eram sigur că iau o medalie, nu-mi imaginam acasă când mă antrenam că voi pierde eu în primul meci. Simțeam o apăsare în suflet și după o lună de la terminarea acelui meci”, a mai spus Leondraliu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Peste ani, românul și Floyd Mayweather au devenit prieteni și supărarea a trecut. Culmea este că de meciul cu pricina foarte puțini jurnaliști mai amintesc, iar peste ocean este un subiect tabo. Până și filmarea a dispărut.

”În România s-a transmis meciul, iar carul de televiziune era lângă mine. Am întrebat pe cineva din TVR de filmare, cu mulți ani în urmă, și mi-a zis: ’Mariane, nu există!’. Nici nemții nu mai au filmarea”, a mai spus Leondraliu.

Incredibilul Floyd ”Money” Mayweather

Pugilistul american, Floyd Mayweather va împlini în curând 44 de ani. La un an distanță după meciul cu Marian Leodraliu a trecut la profesioniști și a câștigat tot ce putea să câștige.

Nu a pierdut niciunul din cele 50 de meciuri. Mai mult, 27 dintre acestea le-a încheiat înainte de limită, prin Knok Aut (KO). S-a retras în 2017 după o victoria prin KO tehnic în fața lui Connor McGregor.

Mayweather nu a fost doar unul dintre cei mai spectaculoși boxeri, ci și unul dintre cei mai bine vânduți. Revistele de specialitate din SUA estimează averea sportivului la aproximativ un miliard de dolari.

ADVERTISEMENT