News

Cine este românul desemnat Tânărul European al Anului 2021! Câți bani a primit studentul

01.05.2021 | 11:20
Cine este romanul desemnat Tanarul European al Anului 2021 Cati bani a primit studentul
Alexandru Manda este un constănțean care studiază dreptul la București. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine este românul desemnat Tânărul European al Anului 2021! Concret, Alexandru Manda, un student în vârstă de 22 de ani din Constanța, fondator al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a fost desemnat cel mai valoros exponent al generaţiei sale, în acest an.

De remarcat că premiul este acordat de Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa şi de Forumul European de Tineret. Cele două organizații oferă distincția celor care au o contribuţie remarcabilă în integrarea europeană a tinerei generaţii.

ADVERTISEMENT

Alexandru Manda este student în anul al III-lea la Facultatea de Drept din Bucureşti. A fost nominalizat pentru premiu de o reţea de asociaţii şi organizaţii de tineret din Europa.

Românul desemnat Tânărul European al Anului 2021!

El îi reprezintă pe studenți în forurile de conducere și este membru și în Senatul Universităţii Bucureşti. Mai mult de atât, datorită lui acum sunt acordate în România burse şcolare, transport gratuit pentru elevi, manuale şcolare gratuite pentru clasele a XI-a şi a XII-a şamd.

ADVERTISEMENT

Concret, cei de la Asociaţia Elevilor din Constanţa, organizație pe care Alexandru a fondat-o, nu au ezitat o clipă și s-au luptat cu politicienii.

De altfel, organizația i-a făcut chiar plângere penală la DNA primarului Radu Mazăre pentru neacordarea acestor drepturi.

ADVERTISEMENT

„Unul dintre motivele principale pentru care am fost nominalizat la premiul de Tânărul European al Anului este angajamentul civic de luptă pentru acces gratuit la o educaţie de calitate pentru toţi copiii, indiferent de mediul în care locuiesc, de veniturile părinţilor, etnie sau altele“, a transmis chiar Alexandru Manda.

„Am luptat în ultimii 8 ani mânat de dorinţa ca fiecare copil să fie tratat ca o individualitate, nu ca un număr dintr-un şir. Toţi copiii trebuie să aibă acces la o educaţie de calitate şi niciunul nu trebuie lăsat în urmă. Iar fără echipa cu care am lucrat, lupta nu ar fi avut rezultate.

ADVERTISEMENT

Mulţumesc tuturor celor cu care am avut valori, viziuni şi deziderate comune! Accept premiul cu profundă recunoştinţă şi mare modestie, gândindu-mă la bunicii mei materni, supravieţuitori ai Holocaustului la care au fost supuşi rromii.

Am crescut cu poveştile lor despre deportarea în lagărele de concentrare din Transnistria, iar puterea şi abnegaţia lor le duc mai departe în lupta pentru educaţie. Educaţia este cea mai importantă armă împotriva extremismului, a violenţei.

Şi este în puterea noastră să clădim lumea în care vrem să trăiască ai noştri urmaşi. Şi cred cu tărie că nu trebuie să te laşi doborât de rău. Ci copleşeşte răul cu binele“, a mai zis Alexandru Manda în discursul său.

De remarcat că, în prezent, Alexandru Manda se ocupă de proiectul „Şcoli Curate“ realizat de Societatea Academică din România. De asemenea, studentul se ocupă și de formarea de lideri în rândul tinerilor, începând de la vârsta de 16 ani, pentru ca aceştia să ştie să identifice soluţia unei probleme din comunitatea lor locală, de care se lovesc, dar care nu ştiu ce instrumente au la îndemână să o rezolve.

Interesant este că pentru premiul Tânărul European al Anului 2021, Alexandru Manda va primi 5.000 de euro, pe care îi poate folosi pentru finanţarea unui stagiu de şase luni la Parlamentul European sau la o altă instituţie europeană.

Acesta a transmis deja că banii de la premiu o să-i investească într-un proiect de integrare europeană pe care îl va realiza în oraşul său, Constanţa.

ADVERTISEMENT
Tags: