News

Cine este românul turnat de Băsescu la Securitate! Ce mesaj dur a avut pentru fostul șef de stat

08.06.2019 | 14:42
Ion Bârgău este românul despre care a dat note informative Traian Băsescu. Sursă foto - facebook

S-a aflat și cine este românul pe care fostul președinte al României, Traian Băsescu l-a turnat la Securitate! Astfel, după ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a arătat că actualul lider al PMP a dat două note informative sub numele conspirativ de „Petrov” despre un coleg, presa a început căutarea acestuia. Pe numele lui, Ion Bârgău, bărbatul a avut o reacție dură la adresa lui Băsescu

Cine este românul turnat de Băsescu la Securitate!

„De ce scria așa ceva? Asta vă întreb și eu pe dumneavoastră! Să nu credeți că Băsescu era vreun prost care nu putea termina facultatea fără Securitate. O făcea din plăcere și ca să se vadă important într-o anumită zonă. Uite, eu colaborez cu Securitatea. Da, părerea mea este că de aceea a făcut-o. Ca să pară important”, a spus fostul coleg al lui Traian Băsescu atunci când a fost chestionat de dela0.ro despre motivele fostului șef de stat de a da informări în legătură cu el.

De remarcat că după ce a absolvit Facultatea de Navigație din cadrul Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, în anul 1976, Bârgău s-a angajat la NAVROM Constanța. Aici a lucrat între anii 1976-2005, ajungând să ocupe funcția de comandant de cursă lunga, precum și cu diverse companii de navigație străine: Sea Wind Maritime/ Grecia, Argo Coral Maritime/ Israel. Din 2005, bărbatul s-a mutat la CERONAV Constanța – sucursala Galați, ca expert consultant I A. De altfel, pe site-ul companiei, Ion Bârgău încă figurează ca angajat al CERONAV, deși, conform sursei menționate mai sus, acesta s-a pensionat anul trecut.

Cine este românul turnat de Băsescu la Securitate! Băsescu
Train Băsescu spune că este nevinovat. Sursă foto – facebook

Cum se apără Traian Băsescu

În replică, Traian Băsescu spune că este o victimă și că presa deja l-a pus la zid pentru o culpă care încă nu a fost dovedită. „Despre campania de presă generată de decizia CNSAS. Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă. Parte din presă, în spiritul tradiţiei deja consacrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor.

Mai mult, aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat. Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3, având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin proces de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European. Îmi exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice, a replicat Traian Băsescu.