Sport

Cine este Ruben de la Barrera, noul antrenor al Viitorului? A fost secund la Real Sociedad și este adept al sistemului 4-4-2

07.08.2020 | 17:17
Cine este Ruben de la Barrera noul antrenor al Viitorului A fost secund la Real Sociedad si este adept al sistemului 442
ADVERTISEMENT

Viitorul Constanța și-a desemnat noul antrenor al echipei după ce Gică Hagi a renunțat la banca tehnică. Este vorba despre spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez.

Tehnicianul spaniol a antrenat-o ultima dată pe Al Ahli Sports Club. Spaniolului îi place cel mai mult sistemul 4-4-2. De asemenea, a fost antrenor secund la Real Sociedad. În cariera sa a mai fost tehnician la Leonesa, Guijuelo, Real Valladolid B și Virallalbo.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor al echipei din Dobrogea are 35 de ani. El va fi sprijinit de trei spanioli la Viitorul: Francisco Ruiz Beltran, Pere Romeu Sunyer și Ivan Penaranda Llaurado după cum anunță echipa din Constanța.

Spaniolul are două obiective de îndeplinit la Viitorul

Împreună cu Leonesa tehnicianul a promovat din liga a treia spaniolă în cel de-al doilea eșalon în stagiunea 2016-2017.

ADVERTISEMENT

”Sunt bucuros pentru că fac parte dintr-o echipă care are o filosofie și o strategie marcată de a da în continuare încredere tuturor jucătorilor din cadrul Academiei Hagi, precum și tinerilor din țară care doresc să facă parte din acest proiect.

Suntem conștienți unde ne aflăm și avem responsabilitatea și motivația de a continua dezvoltarea și producerea fotbaliștilor de nivel european.

ADVERTISEMENT

Obiectivul este clar. Pe de o parte de a continua dezvoltarea jucătorilor din cadrul Academiei, iar pe de altă parte de a genera o atmosferă pozitivă, care să ne permită să ne dezvoltăm cât mai repede, o mentalitate de a îmbunătății filosofia pe care o avem”, a declarat Ruben de la Barrera.

Costel Gâlcă și Cristi Chivu s-au aflat și ei pe lista Viitorului

După ce Hagi a anunțat că nu o va mai antrena pe Viitorul, clubul a încercat să-l aducă pe Costel Gâlcă, un amic și fost coleg cu ”Regele”. Tehnicianul care a reușit să câștige tripla cu FCSB nu a putut veni pentru că și-a prelungit contractul cu echipa sa din Danemarca.

ADVERTISEMENT

Un alt nume care s-a aflat pe lista echipei din Constanța a fost cel al lui Cristi Chivu. Fostul căpitan al României este în prezent antrenor la formația sub 17 ani a lui Inter Milano și a hotărât să rămână în Italia.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: