Sport

Când joacă CFR Cluj dubla manșă cu Șahtior Soligorsk din turul 3 preliminar al Conference League. UEFA a anunţat orele de start

CFR Cluj s-a calificat rușinos în turul 3 preliminar al Conference League, după 3-0 și 1-1 cu andorrezii de la Inter Escaldes, iar sorții i-au scos în cale formația Șahtior Soligorsk din Belarus
27.07.2022 | 21:33
Cand joaca CFR Cluj dubla mansa cu Sahtior Soligorsk din turul 3 preliminar al Conference League UEFA a anuntat orele de start
CFR Cluj pare să fi trecut peste dezamăgirea eliminării din Champions League și e cu gândul la grupele Conference League. Sorții i-au scos în cale formația Șahtior Soligorsk în turul 3 preliminar. Sursă foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-07-2022
13:34

UEFA a anunţat ora de start pentru returul dintre CFR Cluj şi Șahtior Soligorsk

În turul 3 preliminar din Conference League, CFR Cluj o va întâlni pe Șahtior Soligorsk, iar manşa tur se va disputa joi, 4 august, de la ora 20:00, pe teren neutru, la Adapazari (Turcia). Din cauza conflictului din Ucraina, echipele din Belarus sunt obligate să joace meciurile europene pe teren neutru.

Manşa retur este programată o săptămână mai târziu, pe 11 august, de la ora 20:00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. Dacă o va elimina pe Şahtior Saligorsk, CFR Cluj se va califica în play-off-ul Conference League.

27-07-2022
18:30

Când se joacă CFR Cluj - Șahtior Soligorsk, din turul 3 preliminar al Conference League

CFR Cluj s-a făcut de rușine în manșa secundă din turul 2 preliminar al Conference League, doar 1-1 în Andorra cu Inter Escaldes, dar a obținut calificarea în turul 3 preliminar datorită victoriei obținută în tur, 3-0. Pentru această performanță, și-a asigurat și o recompensă financiară de 550.000 de euro din partea UEFA.

În faza următoarea a competiției, campioana României o va întâlni pe Șahtior Soligorsk din Belarus. Clujenii au avantajul că vor juca primul meci în deplasare, joi, 4 august, de la ora 20.00. Și tot un avantaj este și faptul că bielorușii vor disputa partida considerată „acasă” pe teren neutru, în Turcia, la Adapazari. Tot acolo au evoluat și în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, contra sloveilor de la Maribor. Calificarea se va decide în retur, care se va disputa în Gruia o săptămână mai târziu, joi 11 august, la o oră ce va fi anunțată ulterior.

În cazul în care va trece de Șahtior Soligorsk, CFR Cluj ar ajunge în play-off-ul Conference League, ultimul obstacol înainte de faza grupelor. Tragerea la sorți va avea loc marți, 2 august, la Nyon.

Dacă va trece de Inter Club d’Escaldes din Andora, ardelenii vor da peste campioana Belarusului, care și ea a avut un debut nefast în Champions League.

CFR Cluj întâlnește Șahtior Soligorsk în turul 3 preliminar al Conference League

Este clar că ținta celor de la CFR Cluj pentru Europa este accederea în faza grupelor Conference League, iar drumul pare destul de lin. Și asta pentru că după formația din Andorra urmează un duel cu Șahtior Soligorsk, în turul 3 preliminar.

ADVERTISEMENT

Prima manșă este programată să se joace la 4 august, cu campioana Belarusului gazdă. Doar că Șahtior Soligorsk nu poate juca pe propriul teren meciurile din Europa, deoarece UEFA le-a interzis acest lucru formațiilor din Belarus din cauza războiului din Ucraina. Returul va avea loc la Cluj-Napoca, în 11 august.

Bielorușii, doar locul 8 în campionat

Șahtior Soligorsk a câștigat titlul în Belarus în sezonul precedent, însă, la fel ca și CFR Cluj, nu a reușit să treacă de primul tur preliminar din Champions League. Bielorușii au fost eliminați de Maribor, după 0-0 în Slovenia și 0-2 la returul jucat la Adapazari, un oraș din nord-vestul Turciei care este capitala provinciei Sakarya.

ADVERTISEMENT

Față de echipa din Gruia, bielorușii au beneficiat de o statutul de ”lucky loser” după eliminarea din Champions League și au primit acces direct în turul 3 preliminar al Conference League.

Campionatul din Belarus se desfășoară după sistemul toamnă-primăvară, iar în actualul sezon Șahtior Soligorsk nu mai are parcursul impecabil de anul trecut. După disputarea a 15 etape, formația este pe locul 8, la 8 puncte de liderul BATE Borisov, însă are și 3 meciuri mai puțin disputate.

ADVERTISEMENT

Un atacant gambian, marele pericol

Șahtior Soligorsk, de trei ori campioană și tot de atâtea ori câștigătoarea Cupei Belarusului, este antrenată de rusul Sergey Tashuev. Tehnicianul în vârstă de 63 de ani a mai pregătit printre altele formațiile FK Krasnodar, Spartak Nalchik, Metalurh Donetsk, Anzhi Makhachkala și Kuban Krasnodar.

Campioana Belarusului are un lot cotat la 12,88 milioane de euro, iar cei mai scumpi jucători sunt atacantul gambian Dembo Darboe (2.500.000 de euro) și fundașul stânga sârb Nikola Antic (1.200.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei este veteranul Sergey Politevich, iar alți jucători interesanți sunt Egor Filipenko și Maksim Skavysh, ambii cu selecții multiple la naționala Belarusului. Un alt stranier important este brazilianul Vitor Feijao, adus sub formă de împrumut până la finalul anului de la echipa albaneză FK Kukesi.

ADVERTISEMENT