News

Cine este Șerban Valeca, propus de Viorica Dăncilă drept noul ministru al Educației

26.08.2019 | 18:36
Cine este Serban Valeca propus de Viorica Dancila drept noul ministru al Educatiei
Cine este Șerban Valeca, senatorul propus ministru al Educației *foto: Digi 24

Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerile pentru cei trei noi miniștri. Este vorda de magistratul Dana Gîrbovan pentru Ministerul Justiției, despre Mihai Fifor în cadrul Ministerului de Interne și despre senatorul Șerban Valeca la Educație. Dintre toate aceste nume, cel mai „exotic” este cel al lui Valeca, propus la Învățământ în locul Ecaterinei Andronescu.

Cine este Șerban Valeca, propus pentru portofoliul de Ministru al Educației

Ei bine, Șerban Valeca a fost o prezență discretă în Parlamentul României încă din 2000! El se află în acest moment la al n prezent este la al treilea mandat de senator şi are la activ şi un mandat de deputat, de 8 luni, în 2000. Totodată, Șerban Valeca este şi vicepreşedinte al Senatului. Din 2015, Valeca este preşedinte al PSD Argeş, după ce o scurtă perioadă a fost preşedinte interimar al filialei. Valeca a împlinit 63 d ani și este profesie inginer. El este profesor doctor la Universitatea din Pitești și membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România. Valeca a publicat 11 cărți sau cursuri și are șapte brevete de invenție înregistrate la OSIM.

Potrivit CV-ului atașat pe site-ul senatului, Valeca a ocupat de-a lungul carierei următoarele funcții: diriginte de şantier şi apoi şef instalaţie stand testare elemente combustibile nucleare (1983); atestat ca inginer tehnolog (1988); şef colectiv testare masină încărcare descarcare combustibil nuclear (1989); şef Secţie 7 ICN (1990); atestat inginer tehnolog gradul 2 (1991).    A deţinut funcţia de director la Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti (1992); a fost membru al Comisiei Guvernamentale de analiza a stadiului lucrărilor de la Unitatea nr. 1 Cernavoda (1995); director general adjunct – Regia Autonomă Pentru Activităţi Nucleare (1998); coordonator al “Acordului de cooperare în domeniul nuclear” între Departamentul Energiei al SUA şi Ministerul Industriei şi Comertului (1999).

Cine este Șerban Valeca, senatorul propus ministru al Educației
Cine este Șerban Valeca, senatorul propus ministru al Educației *foto: g4media.ro

Noul ministru al Educației promite că nu vor mai fi toalete în curte la școli

Abordat de site-ul de specialitate edupedu.ro, Valeca nu a știut foarte multe despre problemele din educație, dar a promis că va încerca să investească în infrastructura școlată: „Voi face ce am făcut și în județul Argeș. În județul Argeș am început mandatul cu circa 400 de toalete în curte. Am promis că în 4 ani nu va mai fi nici o toaletă, acum după 3 ani se pare că vom începe anul școlar numai cu 4 toalete”, a declarat liderul PSD Argeș.