Life

Cine este și cum arată primul bucureștean conceput prin fertilizare in vitro acum 22 de ani. Foto

18.05.2020 | 16:08
Cine este si cum arata primul bucurestean conceput prin fertilizare in vitro acum 22 de ani Foto
ADVERTISEMENT

Fertilizarea in vitro este procedeul cel mai utilizat de cuplurile care nu reușesc să aducă pe lume un copil pe cale naturală, însă puțini știu care a fost primul caz de acest fel, în București. În urmă cu 22 de ani avea să vină pe lume primul copil prin FIV, băiatul primind la naștere numele Virgil, la fel ca medicul care a asistat sarcina mamei sale.

Cine este primul copil care a venit pe lume prin fertilizare in vitro, în București

Virgil Godeanu este un tânăr din București care acum 22 de ani era primul copil venit pe lume prin fertilizare in vitro. Tânărul care este un blogger foarte cunoscut în lumea modei a avut la naștere doar 1.820 de grame și 44 de centimetri, părinții săi numărându-se printre cuplurile norocoase alese pentru această procedură.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fost singurul copil din Capitală venit pe lume prin FIV la momentul respectiv. Acesta mărturisește că toată viața sa a fost una marcată de noroc datorită cifrei 7 care i-a îndrumat pașii. Virgil își dorește în momentul de față să devină medic, urmând cursurile Facultății de Medicină.

Ce-și dorește să devină primul copil născut prin fertilizare in vitro

„Consider că toată viața mea a fost marcată de noroc, chiar și înainte de naștere. Cifra 7 este un exemplu foarte bun: ai mei au fost cuplul numărul 7, data nașterii este 7.07, totul s-a întâmplat la ora 7:00 dimineața și numărul literelor din numele de familie Godeanu este tot 7.

ADVERTISEMENT

În prezent sunt student la Medicină și cred că în subconștientul meu am vrut tot timpul să urmez o carieră în Medicină. Încă de când eram mic mă fascina stetoscopul medicului pediatru”, a mărturisit Virgil Godeanu, informează libertatea.ro.

De asemenea, tânărul de 22 de ani a mai povestit că a știut încă de mic că nu a venit pe lume pe cale naturală, ci prin fertilizare in vitro. Mai mult decât atât mama sa a ținut un jurnal în perioada sarcinii pe care Virgil avea să-l citească când era mai mare.

ADVERTISEMENT

„Mama mi-a arătat jurnalul când eram în școala generală și am fost emoționat când am văzut că mi-am lăsat și eu amprenta, niște măzgăleli. Nu mi-au ascuns nimic, cuvântul in vitro l-am auzit în familie, în discuțiile cu doctorii, la ai mei sau de la bunica.

Mereu am știut asta, chiar dacă doar treptat am aflat ce înseamnă. Pot să spun că toate trăirile mele, dar și faptul că bunicul a fost medic au contribuit din plin la dorința mea de a ajuta la rândul meu și poate de asta m-am hotărât să aleg medicina.

ADVERTISEMENT

De citit jurnalul, l-am citit mai târziu, cu emoție și un sentiment de mare reușită”, a mai spus primul copil venit pe lume prin FIV, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT