News

Cine este singura femeie pe care Papa Francisc ar fi iubit-o: “Spunea că vrea să ne căsătorim”

01.06.2019 | 17:41
Cine este singura femeie pe care Papa Francisc ar fi iubito Spunea ca vrea sa ne casatorim
Papa Francisc a trăit o poveste de dragoste în tinerețe. Sursa foto:wowbiz.ro

Papa Francisc este, în mod cert, unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați Suveran Pontif din istorie, bunătatea sa proverbială făcând înconjurul întregii lumi. Puțini cunosc însă detalii despre viața sa, pe când nu avea de gând să urmeze calea sfântă.

Cine a fost marea iubire a Papei Francisc

Spre exemplu, Papa Francisc a iubit, de-a lungul vieții sale, o singură femeie, pe care nu a reușit niciodată să o uite, chiar dacă povestea de dragoste nu a avut parte de un final fericit. Practic, se pare că refuzul acesteia de a face pasul spre căsătorie, l-a determinat pe actualul Papă să aleagă drumul preoției.

Cu mult timp în urmă, Amalia Damonte, a fost cerută în căsătorie de Jorge Maria Bergoglio, nimeni altul decât cel care avea să devină Papa Francisc. Pe atunci, acesta a decis să-i scrie alesei inimii sale un bilet, în care menționa că va merge pe calea sfântă a slujirii lui Dumnezeu, în cazul în care ea va refuza, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat.

Amalia Damonte, marea iubire a Papei Francisc
Amalia Damonte, marea iubire a Papei Francisc

Ce spune Amalia despre relația cu Papa Francisc. Părinții i-au împiedicat să se căsătorească

Aveam 12-13 ani, nu mai mult. Era minunat, era un băiat așa drăguț. Și într-o zi mi-a trimis o scrisoare care m-a costat o palmă peste față de la tatăl meu. Spunea că vrea să ne căsătorim și va cumpăra o casă albă să locuim în ea. Mi-a scris exact așa că dacă nu voi spune DA, atunci el se va face preot. Norocul lui că am spus NU”, a povestit Amalia, acum în vârstă de 81 de ani, pentru Daily Mail.

Nu l-am mai văzut de atunci, părinții mei au avut grijă să mă țină departe de el și a făcut tot ce era posibil pentru a ne despărți’, a mai spus Amalia, precizând: „Nu am nimic de ascuns, era ceva între copii și total pur. Cred că m-a cerut în căsătorie pentru că voia să urmeze exemplul pe care îl vedea acasă și voia să-și facă o familie. Dacă eram îndrăgostită? La vârsta aceea nu știam ce e dragostea. Eram prea mică” , și-a mai amintit fosta iubire, de fapt singura iubire a Papei Francisc.