News

Cine este singurul judecător care a votat pentru eliberarea lui Dragnea! S-a opus și condamnării inițiale

13.01.2021 | 16:03
Cine este singurul judecător care a votat pentru eliberarea lui Dragnea! S-a opus și condamnării inițiale
Alexandra Rus a votat în favoarea lui Liviu Dragnea. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine este singurul judecător care a votat pentru eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare! Vă reamintim că fostul lider al PSD este încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Între timp, judecătorii de la ICCJ au respins, cu majoritate, cererea depusă de avocații lui Liviu Dragnea. Acesta solicita revizuirea condamnării de trei ani și jumătate închisoare.

ADVERTISEMENT

Majoritate, dar nu unanimitate. Un singur magistrat a fost împotriva tuturor celorlalți care au meditat asupra cazului. Alexandra Rus este cea care a dorit neapărat eliberarea lui Dragnea. De altfel, tot ea s-a opus și în cazul condamnării inițiale.

Singurul judecător care a votat pentru eliberarea lui Liviu Dragnea!

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibila cererea de revizuire formulata de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Sectia Penala pronuntata in dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, au motivat judecătorii decizia luată în cazul fostului lider PSD.

ADVERTISEMENT

Alexandra Rus nu este la primul proces în care a luat partea numelor grele acuzate de fapte de corupție. Magistratul a solicitat achitare și pentru fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. Și atunci, judecătoarea a fost singura din cadrul completului care a decis ca apelul lui Bica la sentința de condamnare să fie respins.

În urmă cu ceva mai bine de un an de zile, tot Alexandra Rus a fost cea care a decis punerea în libertate a lotului inculpaților reținuți în dosarul de corupție al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Cine este Alexandra Rus, judecătoarea care l-a vrut liber pe Liviu Dragnea

Despre Alexandra Rus, jurnaliștii de la G4Media au scris că se află în sfera de influență a judecătoarei Lia Savonea, nimeni alta decât cea care conduce CSM și fostul președinte al Curtii de apel Bucuresti.

ADVERTISEMENT

De altfel, în jurul magistratei Rus sunt mai multe semne de întrebare pe care presa le-a scos în evidență. Se mai știe despre aceasta că a fost cununată de Alina Ghica, vicepreședinte al CAB și o altă apropiată de Savonea.

De altfel, Ghica este cea care a suspendat completurile de 5 judecători de la ICCJ, fapt care a dus la luni bune de tergiversări în procesul lui Liviu Dragnea.

De asemenea, un alt amănunt interesat este acela că Alexandra Rus, dar și soțul ei, tot judecător, au fost promovați la Înalta Curte chiar în mandatul de președinte al Liei Savonea la conducerea CSM.

ADVERTISEMENT

Ce studii are Alexandra Rus, magistratul care a votat în favoarea lui Liviu Dragnea

Pe numele întreg Alexandra Iuliana Rus, fostă Pastiu, judecătoarea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în 1998. Nu i-a mers rău deloc și la distanță de doar un an de zile a devenit magistrat la judecătoria Aiud.

A urmat o scurtă trecere la Judecătoria Miercurea Ciuc, o revenire la Aiud, iar din martie 2003 a activat la Judecătoria Avrig. În cele din urmă a trecut la Sibiu, acolo unde a devenit șef peste biroul de presă.

Tribunalul Alba, Curtea de Apel Craiova și Curtea de Apel Alba Iulia au fost următoarele trei locuri de muncă ocupate de Alexandra Rus. Din martie 2018 a promovat în funcția de judecător la ICCJ, Secția Penală

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri