Fotbal international

Cine este Slovan Liberec, adversarul FCSB-ului în turul 3 din Europa League! Dinamovișii își aduc aminte cu plăcere de “Minunea de la Liberec”. Video

18.09.2020 | 01:48
Cine este Slovan Liberec adversarul FCSBului in turul 3 din Europa League Dinamovisii isi aduc aminte cu placere de Minunea de la Liberec Video
Cine este Slovan Liberec, adversarul posibil al FCSB-ului în turul 3 din Europa League! Dinamovișii își aduc aminte cu plăcere de "Minunea de la Liberec". Video
ADVERTISEMENT

FCSB va juca în turul trei preliminar din Europa League împotriva cehilor de la Slovan Liberec. Echipa roș-albastră a eliminat la penalty-uri, după un meci halucinant, pe Backa Topola pentru a ajunge la duelul din turul trei. De cealaltă parte, Slovan Liberec a câștigat în Lituania, cu 5-1, partida împotriva celor de la Riteriai Vilnius.

Marele avantaj al formației noastre este că va disputa acest meci pe teren propriu. CFR Cluj a fost ghinionistă din acest punct de vedere și va juca în Suedia, cu Djurgardens.

ADVERTISEMENT

Slovan Liberec este echipa care a terminat pe locul 5 în sezonul trecut din campionatul ceh, la două puncte sub Jablonec. Este pentru prima dată în cupele europene după o pauză de patru ani, primul meci fiind cel cu Riteriai.

Cine este Slovan Liberec, adversarul FCSB-ului în turul 3 din Europa League!

Valoarea lotului celor de la Slovan Liberec este de 10 milioane de euro. Așadar, mult sub cea a roș-albaștrilor. Cel mai bine cotat jucător este mijlocașl Jan Matousek, împrumutat de la campioana Slavia Praga.

ADVERTISEMENT

Acest sezon a început relativ bine pentru Slovan Liberec. Echipa a obținut 6 puncte după primele trei etape. A pierdut în prima etapă cu Sigma Olomuc, însă a învins de o manieră categorică Viktoria Plzen, scor 4-1. În etapa a treia, s-a impus pe terenul lui Ceske Budejovice cu 2-0.

Dinamoviștii sărbătoresc în fiecare an “Minunea de la Liberec”!

Echipa cehă este foarte cunoscută lui Dinamo, rivalii celor de la FCSB. “Câinii” au amintiri frumoase din cupele europene cu Slovan Liberec, formație pe care au reușit să o elimine din play-off-ul Europa League în 2009.

ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut atunci meciul tur cu 0-3, la masa verde, după ce suporterii au intrat pe teren în minutul 88, fiind nemulțumiți de evoluția echipei, condusă cu 0-2 în acel moment. UEFA a acordat cehilor victoria la masa verde.

Însă, în manșa retur de la Liberec, Dinamo a reușit “miracolul”. Andrei Cristea a deschis scorul în minutul 3, iar Marius Niculae a majorat avantajul “câinilor” în minutul 58. Niculae a trimis meciul în prelungiri cu un gol marcat în minutul 83.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO REZUMAT AL MECIULUI RETUR: 

La loviturile de departajare, Dinamo a reușit să se impună cu 9-8. Eroul dinamoviștilor a fost portarul Florin Matache, cel care a salvat penalty-ul lui Liska. Meciul a rămas în memoria fanilor dinamoviști ca “Minunea de la Liberec”.

ADVERTISEMENT