News

Cine este șoferița care a plonjat cu mașina în apa unui lac din Iași

Un polițist local din Iași a salvat o șoferiță care a intrat cu mașina în apele unui lac din oraș.
26.06.2021 | 22:19
Cine este soferita care a plonjat cu masina in apa unui lac din Iasi
Cezara Moraru a ajuns cu mașina în apele lacului Ciric/ Sursă foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Femeia care a fost salvată din apele lacului are 26 de ani, iar potrivit bzi.ro, este pictoriță, fiind doctorandă a Universității  de Arte din Iași.

Cezara Cristina Moraru este un artist plastic cunoscut, cu lucrări care au fost prezentate în numeroase expoziții personale sau de grup.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații neoficiale, femeia nu a ajuns cu mașina în lacul Ciric printr-un accident, fiind vorba de o tentativă de sinucidere.

Motivul posibil al tentativei de suicid, o depresie de după divorț

Se pare că gestul femeii ar fi survenit pe fondul unei depresii de după divorț. Cezara Moraru a fost căsătorită cu Dan Cristian Moraru, medic plastician la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Cei doi au împreună un copil.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, la prânz, Cezara Moraru a intrat cu mașina în lacul Ciric, femeia fiind scoasă din apă de către un polițist local, care a fost ajutat de către o persoană care se afla pe o terasă de pe marginea lacului.

IPJ Iași a informat că femeia avea o alcoolemie de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii locali care efectuau serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în zona lacului Ciric au salvat de la înec o tânără care din motive necunoscute a ajuns cu maşina în lac. Poliţistul local salvator este Neculau Cristian, acesta activează în cadrul Serviciului Siguranţa Circulației”, a informat Poliţia Locală Iaşi.

ADVERTISEMENT

Șoferița, după testarea alcoolemiei, a fost dusă la spital pentru investigații suplimentare.

Unii martori susțin că femeia a spus, după ce a fost scoasă din apă, că intenționa să se sinucidă.