News

Cine este șoferul care a provocat accidentul de pe DN2, în care au murit patru persoane. Dezvăluirile ministrului Lucian Bode

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a declarat joi că vinovatul pentru accidentul în care patru persoane au murit pe DN2 este un șofer care a fost amendat de mai multe ori pentru depășirea limitei de viteză.
30.06.2022 | 21:20
Cine este soferul care a provocat accidentul de pe DN2 in care au murit patru persoane Dezvaluirile ministrului Lucian Bode
Lucian Bode anunță că vitezomanii trebuie sancționați mai dur decât sunt în prezent. Foto: facebook.com/lucianbode.ro, ISU Ialomița – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Amintim că miercuri, lângă localitatea Sinești (județul Ialomița), trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier grav, care a impus activarea Planului Roșu de intervenție.

Accidentul de pe DN2, provocat de un vitezoman

În urma impactului, patru persoane au murit și cinci au fost transportate la spital. Prezent la Constanța, la inaugurarea unui centru integrat pentru gestionarea situațiilor de risc la adresa siguranței cetățenilor, Lucian Bode s-a referit și la accidentul de la Sinești.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul de interne a dezvăluit că șoferul vinovat de producerea accidentului a avut permisul reţinut de mai multe ori. De asemenea, respectivul conducător auto era un vitezoman cunoscut de polițiștii rutieri.

Având în vedere efectele accidentului, Lucian Bode crede că pierderile de vieți omenești ar putea fi reduse dacă ar exista măsuri și mai aspre pentru șoferii care încalcă constant legislația rutieră.

ADVERTISEMENT

În condiţiile în care vom constata că este nevoie de o înăsprire şi mai puternică a sancţiunilor pentru astfel de fapte, o vom face. Ieri am avut un accident cu patru persoane decedate. La Sineşti.

M-am uitat dimineaţă şi am văzut respectivul conducător auto care a produs accidentul, permisul l-a obţinut, cred, în 2018. I-a fost reţinut în fiecare an: 2018, 2019, 2020. A fost sancţionat de zeci de ori pentru nerespectarea regimului de viteză”, a declarat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Va fi completat Codul Rutier cu măsuri mai dure?

În continuare, cel care conduce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a reiterat că este nevoie de completarea Codului Rutier cu măsuri și mai dure pentru vitezomani:

Ei, pentru astfel de oameni, care, iată, produc adevărate tragedii, a omorât patru oameni prin nerespectarea regimului de viteză şi intrarea în depăşire a unei alte maşini şi s-a întâmplat tragedia care s-a întâmplat. Pentru astfel de oameni sancţiunile sunt încă prea moi, deci prea blânde. Mă refer la tot palierul, de la valoare…

ADVERTISEMENT

Dar nu valoarea-i deranjează, să ştiţi, pe cei cu maşini puternice, a căror valoare depăşeşte zeci de mii de euro, sute de mii de euro. Nu valoarea îi deranjează, ci faptul că, pe lângă amendă, vine și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, pentru 120 de zile.

ADVERTISEMENT

Cred că îi afectează mai mult. Şi în astfel de situaţii grave imposibilitatea ca respectivul conducător auto să poată să susţină un examen în această perioadă, să dobândească permisul mai repede decât cele 90 – 120 de zile.”