News

Cine este soldatul care a a murit azi, în atacul din Afganistan. Ciprian Ştefan Polschi era căsătorit şi avea doi copii

05.09.2019 | 16:43
Cine este soldatul care a a murit azi, în atacul din Afganistan. Ciprian Ştefan Polschi era căsătorit şi avea doi copii
Cine este soldatul român Ciprian-Ștefan Polschi, cel care a murit astăzi în Afgansitan *foto: facebook

Încă un militar român și-a pierdut viața astăzi, 5 septembrie, în Afganista. Este vorba despre caporalul clasa a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, cel care lucra ca șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, arată un comunicat al MApN. Soldatul și-a pierdut viața după explozia unei mașini-capcană, în apropiere de Green Village din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Polschi și-a pierdut viața la o distanță mică de locul în care a murit și personalul diplomatic al Ambasadei României în atentatul talibanilor de acum câteva zile.

Ciprian Ştefan Polschi, ultimul soldat român care a murit în Afganistan

Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani și era angajat în Ministerul Apărării din 2004. El se afla deja la a treia misiune în Afganistan. Polschi era căsătorit și avea doi copii. După decesul său, ministrul Apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem. De asemenea, Leș a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Conducerea MApN și-a exprimat regretul pentru producerea tragicului eveniment în care a fost implicat Ciprian-Ștefan Polschi și a transmis condoleanțe familiei. Totodată, vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații se vor organiza ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Cine este soldatul român Ciprian-Ștefan Polschi, cel care a murit astăzi în Afgansitan
Ciprian-Ștefan Polschi, ultimul miltiar român care a murit astăzi în Afgansitan *foto: pro tv

Ciprian-Ștefan Polschi, ultimul militar român ucis în Afganistan

România participă la misiunea din Afganistan încă din 2002, sub comanda Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF). De atunci, țara noastră a pierdut 30 de militari români, în timp ce peste 100 au fost răniți. Ciprian-Ștefan Polschi a murit joi, în urma unei explozii a unei mașini-capcană, în Kabul. În acest attentat cel puțin 10 persoane au murit și alte 42 au fost rănite.

Atentatul căruia i-a căzut victim Ciprian-Ștefan Polschi vine la doar câteva zile după trecerea în neființă a unui membru din echipa de securitate a Ambasadei României din Kabul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri