News

Cine este sora lui Kim Jong-un, favorită să preia puterea în cazul morții dictatorului. Kim Yo Jong are 31 de ani și a studiat în Elveția

26.04.2020 | 09:31
Cine este sora lui Kim Jongun favorita sa preia puterea in cazul mortii dictatorului Kim Yo Jong are 31 de ani si a studiat in Elvetia
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, multă lume s-a întrebat cine este sora lui Kim Jong-un, actualul lider din Coreea de Nord. Pe numele ei Kim Yo Jong, aceasta este o persoană importantă din anturajul președintelui, cu rol important în politica sa de propagandă.

Cine este sora lui Kim Jong-un, favorită să preia puterea în cazul morții dictatorului. Kim Yo Jong are 31 de ani și a studiat în Elveția

În ultimii ani, Kim Yo Jong, sora mai mică a lui Kim Jong-un, a fost mereu în lumina reflectoarelor atunci când liderul de la Phenian apărea în public.

ADVERTISEMENT

Născută pe 26 septembrie 1988, despre Kim Yo Jong se spune că are o relație foarte strânsă cu fratele Kim Jong-un de la o vârstă fragedă. Ambii au studiat împreună în Elveția între 1996 și 2000.

Favorită a regretatului său tată Kim Jong Il, ea a urmat școala în Elveția, unde a luat lecții de balet înainte de a se întoarce în Coreea de Nord la începutul anilor 2000.

ADVERTISEMENT

Despre Kim se mai spune că a continuat studiile la Universitatea Militară Kim Il-sung (Kim Il-sung Military University) și apoi la Informatică.

Kim este căsătorită cu Choe Song, fiul oficialului militar din Coreea de Nord și politician, Choe Ryong-hae, și ar avea cel puțin un copil născut în mai 2015. Dar în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă s-a scris că era însărcinată cu cel de-al doilea copil.

ADVERTISEMENT

În mod oficial, ea este membră a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc. neoficial, este șefa de cabinet a fratelui său şi controlează pozițiile-cheie din partidul unic nord-coreean.

Kim Yo Jong, poreclită ”Ivanka Trump” a Coreei de Nord

Începând cu anul 2017, Kim Jo Yong a fost numită membru al celui mai înalt comitet de conducere al partidului, având o putere și mai mare inclusiv asupra securității statului.

ADVERTISEMENT

Poreclită ”Ivanka Trump din Coreea de Nord”, Kim Yo Jong a declarat luna trecută că președintele Trump și fratele ei au avut ”relații personale speciale și ferme”, în ciuda conflictului continuu dintre cei doi pe seama armelor nucleare.

Kim Yo Jong a fost prima din dinastia Kim care a pus piciorul în Coreea de Sud de când Războiul din Coreea s-a încheiat în 1953, atunci când a participat la Jocurile Olimpice de iarnă din PyeongChang.

Elita din Coreea de Nord: ”Kim Yo Jong: șanse 90% să fie urmașa lui Jong-un”

Potrivit specialiștilor, în rândul elitei puterii din Coreea de Nord, Kim Yo Jong este văzută a avea șansele cele mai mari de a moșteni puterea de la Kim Jong-un și cred că această posibilitate este mai mare de 90%.

Ultima apariție publică oficială a lui Kim a fost pe 11 aprilie, atunci când a organizat o ședință a comitetului de conducere al partidului.

ADVERTISEMENT