Fotbal international

Cine este Steven Zhang, patronul lui Cosmin Olăroiu! Banii mulți pentru Jiangsu și Inter Milano

12.11.2020 | 18:17
Cine este Steven Zhang patronul lui Cosmin Olaroiu Banii multi pentru Jiangsu si Inter Milano
ADVERTISEMENT

Antrenorul român Cosmin Olăroiu a reușit o performanță uriașă cu Jiangsu Suning, dar puțină lume știe cine este Steven Zhang, patronul noii campioane a Chinei.

Jiangsu Suning a reușit să doboare ”balaurul” numit Guangzhou Evergrande, nimeni alta decât câștigătoarea titlului în opt din ultimele nouă ediții, și a câștigat în premieră campionatul.

ADVERTISEMENT

În spatele acestui succes se află ani de muncă, dar și o viziune a patronului care a investit sume apre3ciabile pentru a-i oferi tehnicianului român tot ce are nevoie în China.

Patronul lui Cosmin Olăroiu este Steven Zhang

Patronul lui Cosmin Olăroiu, Steven Zhang, este același pe care îl are și Antonio Conte la Inter Milano. La doar 28 de ani, tânărul cu o diplomă în finanțe și comerț online obținută cum laude la Universitatea din Pennsylvania, a dat lovitura și i-a demonstrat tatălui său că nu s-a înșelat atunci când i-a dat pe mână imperiul Suning Commerce.

ADVERTISEMENT

Zhang Kangyang, care și-a europenizat numele devenind Steven Zhang, a plecat de acasă încă la 15 ani pentru a studia în Statele Unite ale Americii, la Mercersburg Academy. Apoi, și-a făcut ucenicia în coloși ai pieței bancare, la Morgan Stanley și JP Morgan.

Steven Zhang a atras atenția presei internaționale când la scurt timp după ce a devenit patronul lui Inter Milano. Chinezul a spus că nu a văzut în viața sa un meci de fotbal și nici nu iubește acest sport. Aceste cuvinte au atras mânia italienilor, care au crezut că Inter nu este decât o nouă jucătoe pentru tânărul miliardar.

ADVERTISEMENT

Însă, acesta nu a ținut cont de criticile venite din toate părțile și a făcut investiții masive la Milano, însă primul mare succes l-a obținut tot acasă, cu Jiangsu Suning. Este perfect adevărat, că și formația lui Cosmin Olăroiu a beneficiat de miliardele chinezului.

Tehnicianul român a reușit să aducă la Nanjing jucători cu nume precum brazilienii Alex Teixeira și Miranda, italianul Eder, croatul Ivan Santini sau ghanezul Mubarak Wakaso pe sume importante. Iar Olăroiu este și el plătit regește, având un salariu anual de ăapte milioane de euro. În plus, FANATIK a aflat că românul a avut o primă fabuloasă pentru câștigarea titlului.

ADVERTISEMENT

Reușita lui Cosmin Olăroiu vine la cinci ani distanță față de un alt succes al unui român la Jiangsu Suning. În 2015, Dan Petrescu reușea să cucerească Cupa Chinei, după ce prelua echipa în luna iulie a anului respectiv. După succesul din Cupă, ”Bursucul” a mai petrecut jumătate de an pe banca lui Jiangsu, iar apoi a încetat colaborarea cu chinezii în iunie 2016 și a ajuns să o pregătească pe Kuban Krasnodar.

ADVERTISEMENT