News

Cine este tânăra care a murit carbonizată în urma exploziei puternice din Cluj. Tatăl ei era viceprimar în Timiş

O deflagrație s-a produs vineri dimineață, 10 decembrie, la o pensiune din Cluj-Napoca. Cine este tânăra care a murit în urma exploziei puternice din Cluj
10.12.2021 | 19:31
Cine este tanara care a murit carbonizata in urma exploziei puternice din Cluj Tatal ei era viceprimar in Timis
ADVERTISEMENT

O deflagrație s-a produs vineri dimineață, 10 decembrie, la o pensiune din Cluj-Napoca. Cine este tânăra care a murit în urma exploziei puternice din Cluj? Aceasta avea 37 de ani și era membră USR.

Cine este tânăra care a murit carbonizată în urma exploziei puternice din Cluj

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc vineri dimineață, 10 decembrie, la o pensiune din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

O femeie a murit carbonizată în urma tragicului eveniment, iar alte 5 persoane au fost rănite, două dintre ele suferind arsuri.

Potrivit ultimelor informații, victima este Andrea Kaba. Aceasta avea doar 37 de ani, era membră USR și a lucrat la Prefectura Timiș. De asemenea, tatăl ei era viceprimarul din Jimbolia, județul Timiș.

ADVERTISEMENT

Andrea Kaba era cazată la pensiunea care a luat foc și apoi a explodat.

Anchetă în cazul exploziei puternice din Cluj

Procurorii și organele de poliție judiciară de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj anchetează cazul exploziei puternice care a avut loc vineri dimineața, 10 decembrie, la o pensiune din Cluj-Napoca, în urma căreia o tânără a murit carbonizată.

“În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin.(1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind ‘dezastrul'”, au declarat reprezentanții Parchetului Cluj.

ADVERTISEMENT

În acest moment, este desfășurată o anchetă pentru a lămuri împrejurările în care a avut loc deflagrația.

“Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au spus procurorii.

ADVERTISEMENT

Desfășurare de forțe la locul exploziei puternice din Cluj

La fața locului, s-au deplasat mai multe autospeciale de stins incendii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și ambulanțe SMURD și SAJ.

Pompierii au găsit în interiorul pensiunii o tânără carbonizată, pentru care nu au mai putut face nimic. Aceasta a fost declarată decedată.

De asemenea, două victime cu arsuri au fost transportate de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT