News

Cine este tânăra din Republica Moldova, reținută după revolta de la Capitoliu. Are 28 de ani și este o mare susținătoare a lui Trump

09.01.2021 | 17:16
Cine este tanara din Republica Moldova retinuta dupa revolta de la Capitoliu Are 28 de ani si este o mare sustinatoare a lui Trump
ADVERTISEMENT

O tânără originară din Republica Moldova, împreună cu mama ei, au fost reținute de către autoritățile americane pentru pătrundere ilegală în clădirea Capitoliului.

Kristina Malimon, în vârstă de 28 de ani, este o simpatizantă înflăcărată a președintelui Donald Trump, fiind activistă a Partidului Republican american.

ADVERTISEMENT

Tânăra este o susținătoare a teoriei conform căreia alegerile au fost fraudate, iar Donald Trump este adevăratul câștigător al prezidențialelor din 2020.

Cele două moldovence sunt susținătoare fervente ale lui Donald Trump

Printre zecile de persoane care au fost reținute în urma asaltului de la Capitoliu, autoritățile americane au comunicat că se află și doi vorbitori de limba rusă, unul dintre care a necesitat interpret. Cele două persoane sunt două femei, mamă și fiică, originare din Republica Moldova, care dețin și cetățenie americană.

ADVERTISEMENT

Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, şi fiica acesteia, Kristina Malimon, în vârstă de 28 de ani, sunt acuzate de pătrundere ilegală în Capitoliu.

Kristina Malimon este o tânără activistă din Partidul Republican, simpatizantă înflăcărată a preşedintelui american încă în funcție, Donald Trump. Tânăra este vicepreședinte al Organizației de Tineret a Republicanilor din oraşul Portland, statul Oregon, unde îşi are și reşedinţa.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, Kristina Malimon a declarat, într-un interviu pentru presa rusă, că este originară din oraşul Bălţi din Republica Moldova.

Malimon este foarte activă pe Instagram promovând mesajele pro-Trump către cei peste 25.000 de urmăritori. Este o susținătoare a acuzațiilor de fraudă a alegerilor prezidențiale și a teoriei conform căreia Donald Trump este cel care a învins în alegeri. Tot pe contul de Instagram Kristina Malimon a postat mai multe fotografii alături de personalități apropiate de Donald Trump, precum Roger Stone, Candace Owens şi guvernatorul Kristi Noem.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea a postat o fotografie prin care a arătat că a fost prezentă la manifestația pro Donald Trump, organizată miercuri, în faţa Casei Albe, unde, în urma discursului ţinut de preşedintele american, susţinătorii acestuia au luat cu asalt Capitoliul.

Kristina Malimon își susține convingerile și pe contul de YouTube, unde a postat un mesaj video adresat slavilor stabiliți în America, îndemnându-i să „salveze America de socialism” și avertizându-i că „religia este în pericol” şi de aceea toţi trebuie să-l voteze pe Donald Trump.

ADVERTISEMENT