News

Cine este tânărul român care a absolvit o academie militară US Air Force. Ce i-a solicitat de urgență Vasile Dîncu, șeful MApN

Un român a reușit să termine cu brio o academie militară US Air Force. Alexandru Savin a povestit întreaga experiență. Tânărul este originar din județul Neamț
29.07.2022 | 11:35
Cine este tanarul roman care a absolvit o academie militara US Air Force Ce ia solicitat de urgenta Vasile Dincu seful MApN
Cine este românul care a absolvit o academie militară US Air Force în Colorado. Sursa foto - observatornemtean.ro
ADVERTISEMENT

Există și români care reușesc să impresioneze, așa cum e Alexandru Savin, un tânăr care a absolvit o academie militară US Air Force. Sublocotenentul a încheiat Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs. După faptă și răsplată – autoritățile din România n-au ezitat să-l laude pentru meritul său.

Cum a reușit Alexandru Savin să învețe la o academie militară americană

Tânărul a fost felicitat, alături de alți doi colegi, chiar de ministrul apărării naționale. Vasile Dîncu a făcut acest lucru cu ocazia absolvirii academiilor categoriilor de forțe din Statele Unite ale Americii, promoția 2022.

ADVERTISEMENT

De remarcat că nemțeanul a fost mai întâi de toate absolvent al Colegiului Național Militar ,,Ștefan cel Mare”. În urmă cu doar câțiva ani, mai exact în 2018, acesta avea să fie admis la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs.

Nu a fost o surpriză pentru cunoscuți având în vedere rezultatele excepționale pe care Alexandru Savin le-a avut la învățătură. Astfel, puștiul de atunci s-a remarcat încă din anii de liceu și a arătat că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Datorită ambiției sale și-a urmat și visul din copilărie, acela de a ajunge student peste hotare. Culmea, Alexandru Savin a fost chiar primul elev din colegiu admis la una dintre cele mai prestigioase academii militare din lume.

„Pentru mine experiența la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs, SUA, a reprezentat o oportunitate de creștere atât pe plan profesional cât și personal. În cei patru ani am reușit să obțin diverse competențe și experiențe unice. 

ADVERTISEMENT

Profesional am avut parte de o dezvoltare fizică și academică foarte riguroasă, dar și de o experiență de comandă complexă care este menită să creeze lideri de caracter. Pe partea personală am reușit să vizitez locuri incredibile în America și în Asia și să leg prietenii cu un număr mare de colegi din zeci de țări”, a precizat Alexandru

„Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României la nivelul secolului XXI. O să vedeți că, în cei patru ani în care ați fost plecați, armata noastră a făcut un salt important pe acest drum al transformării, dar mai sunt multe de făcut. 

ADVERTISEMENT

Dumneavoastră, alături de  toți militarii noștri pregătiți și instruiți peste hotare, precum și cei care au executat misiuni în mediul internațional, aveți sarcina dificilă de a schimba nu doar procedurile de acțiune, ci și mentalitățile. Este foarte important să reușiți acest lucru, mai ales în actualul climat de securitate din regiune și din lume”, a punctat Vasile Dîncu, omul numărul 1 din MApN.

ADVERTISEMENT