News

Cine este tatăl lui Klaus Iohannis. Cu ce s-a ocupat Gustav Heinz Johannis înainte de pensionare

05.05.2020 | 09:46
Cine este tatal lui Klaus Iohannis Cu ce sa ocupat Gustav Heinz Johannis inainte de pensionare
Cine este tatăl lui Klaus Iohannis. Cu ce s-a ocupat Gustav Heins Johannis înainte de pensionare. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis este cel mai puternic om în stat, alegând să-ți țină familia departe de ochii curioșilor. Președintele României a vorbit o singură dată despre rudele sale și asta în cartea „Pas cu pas” pe care a publicat-o în urmă cu ceva vreme, precizând și care au fost meseriile părinților săi înainte de pensionare.

Gustav Heins Johannis, tatăl șefului statului, tehnician la o firmă

Susanne şi Gustav Heinz Johannis, părinții președintelui, trăiesc de aproximativ 20 de ani într-un orășel liniștit din Germania, plecând din țară la scurt timp după revoluția din decembrie 1989.

ADVERTISEMENT

În cartea „Pas cu pas” șeful statului a povestit că părinții săi sunt oameni modești care au avut meserii simple: mama sa fiind asistentă medicală, în timp ce tatăl a lucrat ca tehnician la o firmă din Sibiu. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie”, a povestit primul om în stat în cartea sa.

ADVERTISEMENT
Președintele Klaus Iohannis, soția sa Carmen, părinții din Germania și sora, Krista.
De la stânga la dreapta: “Dr. Helga Rabl-Stadler, Președintele Klaus Iohannis, soția sa Carmen, fostul preşedinte al Austriei, Dr.Heinz Fischer şi doamna Margit Fischer. Sursa foto: Facebook.com

Cum a perceput Klaus Iohannis plecarea familiei sale în străinătate

În trecut, președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar cu toate acestea atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Cât despre plecarea părinților săi în străinătate Klaus Iohannis a mărturisit că nu a simțit prea mult această distanțare pentru că deja era căsătorit și așezat la casa lui. Probabil dacă ar fi plecat mai devreme, înainte de pensionare, președintele ar fi resimțit mai puternică această despărțire, mai scrie în cartea „Pas cu pas”.

ADVERTISEMENT

Părinții șefului statului locuiesc la Würzburg, Kalus Iohannis vizitându-i ori de câte ori are ocazia. Una dintre vizite a avut loc acum aproximativ 4 ani când s-a speculat că președintele a plecat în vacanță pe o insulă exotică.

Acela a fost momentul în care a apărut una dintre puținele imagini cu familia președintelui. Fotografia a fost postată de soția președintelui, Carmen, pe una dintre paginile sale de socializare.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a mai scris Iohannis în cartea sa.