News

Cine este tatăl lui Ludovic Orban. Cu ce s-a ocupat, de fapt, Imre Orban

10.05.2020 | 23:27
Cine este tatal lui Ludovic Orban Cu ce sa ocupat de fapt Imre Orban
Cine este tatăl lui Ludovic Orban. Cu ce s-a ocupat, de fapt, Imre Orban. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a mărturisit în trecut care a fost ocupația pe care a avut-o tatăl său, Emeric (Imre) Orban. Liberalul a recunoscut că tatăl său a fost agent al Securității, dar cu mult timp înainte de a se naște el. 

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, angajat al Securității

Ludovic Orban a declarat în cadrul unei emisiuni TV că Securitatea a încercat să-l racoleze în timp ce se afla în armată, dar a refuzat vehement. La momentul respectiv s-a aflat și cu ce s-a ocupat în tinerețe tatăl politicianului, lucru confirmat chiar de șeful PNL.

ADVERTISEMENT

Concret, Imre Orban, tatăl premierului, a lucrat potrivit CNSAS, în perioada 1948 – 1956 ca șef-serviciu și locțiitor la Serviciul Raional Stalin, fiind trecut în rezervă de Securitate înainte de a se naște politicianul.

Așadar, părintele lui Ludovic Orban a fost căpitan, lucru confirmat de șeful PNL în emisiunea moderată de Robert Turcescu la postul de televiziune Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

Cum l-a afectat pe Ludovic Orban faptul că a refuzat Securitatea

De asemenea, CNSAS mai arată că unitatea la care a activat tatăl lui Ludovic Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, Imre Orban fiind născut în Odorheiul Secuiescu, dar o parte foarte mare din viață și-a petrecut-o în Brașov.

Premierul a mărturisit în cadrul emisiunii 100% difuzată la Realitatea TV că Securitatea nu a privit cu ochi buni refuzul său fiind ani la rând persecutat.

ADVERTISEMENT

Liberalul a mai spus că în perioada respectivă i-a fost violată corespondența și mai mult decât atât, a fost pus să șteargă mizeria de pe faianța din băi.

„Am și suferit de pe urma acestui refuz fiindcă mi s-a violat corespondența și a trebuit să rad diferite chestii uscatte de pe faianța de la WC”, a spus premierul, relatează hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Senatorul Daniel Zamfir l-a atacat în trecut pe actualul premier din cauza trecutului comunist al tatălui său.

“Am auzit de la un vicepreședinte al PNL că familia d-lui Orban a suferit de pe urma regimului comunist. Nu știu dacă o face din necunoaștere, din slugărnicie sau mai degrabă așa le-a spus Orban.

Eu sunt de principiu că nu trebuie sa răspundă copiii pentru faptele părinților, dar asta e prea mult. La Brașov, ludovicul are mulţi scheleți in dulapul familiei sale. Repet, nu e vina lui că e băiatul lu’ tata sau nepotul unchiului. Dar să auzim că au fost disidenţi, e un nou scuipat pe obrazul celor care chiar au suferit de pe urma comunismului.

Apropo, Ludovice, ca președinte al PNL, partid istoric ANTI-COMUNIST, ai avut curajul sa te întâlnesti la Brașov cu dl Octav Bjoza, președintele AFDPR sau cu Marius Boariu, presedintele Asociației 15 Noiembrie? Așa doar, să le spui și lor cum a suferit familia ta de pe urma comunismului”, spuna anul trecut senatorul.

ADVERTISEMENT