Fotbal intern

Cine este Teddy Mezague, fundașul francez pe care Dinamo îl transferă

11.09.2018 | 17:43
Cine este Teddy Mezague fundasul francez pe care Dinamo il transfera

Dinamo l-ar putea transfera în următoarele ore pe Teddy Mazengue, un fundaș francez în vârstă de 28 de ani. Florin Bratu încearcă astfel să-și consolideze compartimentul defensiv, care a suferit cel mai mult în acest debut de sezon. 

Există deja un acord de principiu între Dinamo și fotbalistul francez, mai fiind nevoie doar de semnarea contractului.

Cine este Teddy Mezague

Născut în Franța, Mezague are și orgini cameruneze, evoluând de altfel pentru această reprezentativă la juniori. S-a lansat în fotbalul mare la Montpellier, club la care nu a apucat însă prea multe meciuri pe teren. Cel mai bine s-a simțit la Mouscron, în Belgia, formație pentru care a jucat în perioada 2014-2016, dar și în ultimul an. În 159 de partide disputate în cariera sa, a reușit să înscrie nouă goluri.

Poate evolua ca fundaș central, dar și ca mijlocaș la închidere, cota sa de piață fiind de 700 de mii de euro. Dinamo are a doua cea mai slabă apărare din campionat, cu 14 goluri încasate în 7 etape, doar codașa Voluntari stând mai rău la acest capitol. „Câinii” au un bilanț de coșmar în deplasare, acolo de unde au strâns un singur punct și au primit 12 goluri.

De altfel, în fiecare dintre cele patru partide jucate departe de casă, Dinamo a încasat câte trei goluri, de la Gaz Metan, FCSB, CFR Cluj și U Craiova.

Bratu a cerut întăriri după umilința cu U Craiova

După U Craiova – Dinamo 3-0, Florin Bratu s-a plâns de problemele din apărare, spunând despre jucătorii săi că se coordonează bine doar la antrenamente, dar nu și în meciurile oficiale.

„Mă deranjează faptul că jucătorii mei nu sunt responsabili în legătură cu lucrurile din defensivă. Nu mă refer doar la fundaşii centrali. Vorbim, analizăm şi nu facem acele lucruri. Trebuie să ne trezim! Dinamo joacă, Dinamo place, dar nu e suficient. 

Sper ca jucătorii să se trezească şi să îşi dea seama că trebuie să dăm mult mai mult pe teren pentru că nu este suficient. Este bună această pauză, dar mă deranjează că nu învăţăm din greşeli. La antrenamente dăm impresia că o facem, dar la meciuri clacăm şi asta mă doare cel mai tare”– spunea Florin Bratu.

„Câinii” l-au transferat deja pe Danjiel Subotic

Atacantul Danijel Subotic a semnat cu DinamoFANATIK.RO a aflat că fotbalistul elveţian reprezentat de agentul Anamaria Prodan a semnat un contract valabil 2 ani cu Dinamo şi va câştiga 10.000 de euro lunar la club,  având cel mai mare salariu din lotul condus de Florin Bratu.

Ajuns la 29 de ani, fotbalistul elvețian cu origini ex-iugoslave a jucat ultima oară la Șahtior Karagandy. Subotic a plecat însă din Kazahstan în această vară după ce a rămas jucător liber de contract.  Elveţianul a mai jucat în România la Universitatea Craiova şi la ASA Târgu Mureş.