News

Cine este Tommy Tomescu, organizatorul oficial al protestului din 10 august

10.08.2019 | 15:53
Cine este Tommy Tomescu organizatorul oficial al protestului din 10 august
Cine este Tommy Tomescu, cel care organizează protestul din 10 august *foto: realitatea Tv

Mitingul Diasporei, episodul 2, are de data aceasta și o figură care s-a anunțat ca organizator. Este vorba despre Tommy Joul Tomescu, un bărbat care s-a stabilit de ceva vreme în Londra, care lucrează în domeniul stomatologic și care de-a lungul anilor s-a dedicat reprezentării românilor din Marea Britanie și a pus bazele mai multor ONG-uri care au luptat pentru drepturile lor.

Cine este Tommy Tomescu, cel care a organizat protestul din 10 august

Tommy și-a făcut o scurtă descriere pe site-ul patreon, acolo unde a încercat să strânga bani pentru manifestația de sâmbătă: “Părinții mei sunt din Brașov și Vrancea, eu studiind și calificându-mă ca medic dentist în București. În anul 2007, fiind student, pe timpul vacanței de vară am lucrat în Marea Britanie în construcții și curățenie, pentru a vedea pe cont propriu cum este să lucrezi și să trăiești în Marea Britanie.

În anul 2010, m-am reîntors definitiv în Marea Britanie și am început să lucrez ca asistent de stomatologie până în momentul în care Colegiul Medicilor Dentiști din Marea Britanie a procesat documentele de recunoaștere a calificării mele ca medic dentist. Din aprilie 2011, încep să lucrez ca medic dentist în Regatul Unit al Marii Britanii. Din Iunie 2011 până în anul 2014, mi-am desfășurat activitatea și ca Asistent Universitar la King’s College London Dental Institute”, a spus Tommy, cel care a anunțat că este apolitic și că nu reprezintă niciun partid.

Cine este Tommy Tomescu, cel care organizează protestul din 10 august *foto: realitatea Tv
Cine este Tommy Tomescu, cel care organizează protestul din 10 august *foto: realitatea Tv

Tommy Tomescu, un om implicat în acțiunile civice ale românilor din diaspora

Tommy Tomescu a devenit cunoscut în diaspora românească din Regatul Unit prin numeroasele acțiuni civice pe care le-a întreprins. Mai întâi a înființat în 2013, alături de mai mulți colegi, Societatea Dentară Română din Regatul Unit – RDSUK – The Romanian Dental Society in the United Kingdom, unde a fost primul președinte. În același an el a constituit Alianța Împotriva Discriminării Românilor și Bulgarilor – Alliance Against Romanians and Bulgarians Discrimination, ca urmare a campaniei negative din presă la adresa românilor și bulgarilor din Marea Britanie.

În calitatea de co-președinte al acestui ONG, Tommy Tomescu a mers la aeroportul din Londra unde l-a întâmpinat pe primul „invadator”, Victor Spirescu. De altfel, Tommy a participat la mai multe emisiuni media, unde i-a confruntat pe parlamentarii britanici care cereau reintroducerea restricțiilor pentru români în Regatul Unit. Mai mult, el a înființat în aprilie 2014 Partidul Europenilor (Europeans Party – UK), prin care au încercat să îi facă anticampanie lui Nigel Farage.

Cine este Tommy Tomescu, cel care organizează protestul din 10 august *foto: realitatea Tv
Cine este Tommy Tomescu, cel care organizează protestul din 10 august *foto: realitatea.net

Tot în 2014, Tommy Tomescu a depus plângere penală la secția de poliție împotriva lui Nigel Farage pentru că extremistul britanic a declarat că nu trebuie să existe români pe strada lui. Tomescu a dat multiple interviuri în presa românească și britanică.