News

Cine este unchiul Alexandrei Măceşanu, una dintre adolescentele dispărute la Caracal. Alexandru Cumpănaşu s-a dezlănţuit în direct

26.07.2019 | 16:24
Cine este unchiul Alexandrei Macesanu una dintre adolescentele disparute la Caracal Alexandru Cumpanasu sa dezlantuit in direct
Cine este unchiul Alexandrei Măceşanu, una dintre adolescentele dispărute la Caracal. Alexandru Cumpănaşu s-a dezlănţuit în direct

Apar noi detalii în cazul fetelor dispărute din Caracal, despre care se presupune că ar fi fost victimele lui Gheorghe Dincă. Se pare că Alexandra Măceşanu era nepoata lui Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României. Invitat în platoul România TV, acesta a avut o reacţie extrem de dură la adresa autorităţilor. El a lansat un atac virulent la adresa poliţiei şi STS pe care îi acuză de incompetenţă. “De aici încolo, vor avea viaţă grea cu mine”, a spus acesta. El a cerut demisia conducerii Poliţiei Române şi a procurorilor din Caracal.

Cum au ajuns poliţiştii la Gheorghe Dincă

„La ora 12 noaptea, după ce Alexandra a sunat de atâtea ori, a vorbit 20 de minute, ar pleca ministru cu tot cu Parchet. Le-am spus să-l ia pe tatăl fetei să recunoască vocea. Și a recunoscut. Trebuia să spun eu. Băieții aștia din sistem vor avea o viață grea cu mine. Cine poate domi liniștit dacă au copii știind că polițiștii au stat la poartă știind că în casa aia e un criminal. Dar ce au făcut o zi jumătate?!”, a declarat Cumpănaşu.

Autorităţile au demarat în această dimineaţă percheziţii la locuinţa acestuia, după ce vecinii au sunat la 112 în legătură cu faptul că ar fi auzit ţipetele unei fete venind din curtea acestuia. Descinderile au venit în legătură cu dispariţia unei fete de 15 ani din Dobrosloveni, care ar fi fost văzută ultima oară în Caracal, în timp ce se urca într-o maşină. Se pare că acesta ar fi ucis şi o altă fată, dispărută tot în Caracal, în luna aprilie.

Polițiștii au ajuns în curtea bărbatului pentru că acolo a dus GPS-ul de pe telefonul fetei dispărute pe 24 iulie. Aceasta și-ar fi sunat apropiații joi seara și a spus că se află într-o curte plină de câini. A dat și alte descrieri, iar acestea s-au confirmat în mare parte, spun polițiștii. Cu toate acestea, se pare că autorităţile ar fi stat ore bune până când au intrat în curtea presupusului criminal, întrucât nu aveau mandat.

Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal, şi-ar fi recunoscut faptele

Verdictul experţilor în cazul criminalului din Caracal

Valeriu Şuhan, fost expert de poliţie judiciară spune că este vorba despre un caz tragic şi îl compară pe Gheorghe Dincă cu criminalul american Ted Bundy. „Este cam devreme să putem trage concluzii, dar în mod evident este vorba de un caz tragic, se pare că este vorba de două, sau trei victime. Într-o astfel de fază, informațiile sunt contradictorii. De acum încolo începe munca polițienească, de acum încolo vor începe niște investigații de tehnică criminalistică pentru identificarea cadavrelor”, a declarat pentru MEDIAFAX, Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară.

„Este prea devreme să facem profilul criminalului și să tragem concluzii despre criminal. Este posibil să fie un tip cu un comportament deviant, pe fond sexual. Putem avea de-a face cu un Ted Bundy de România. Nu putem exclude niciun fel de varinată în acest moment”, mai spune acesta.