ADVERTISEMENT
News

Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul care va coordona campania de vaccinare

Autor: Adrian Baciu | 17.11.2020 | 19:32
Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul care va coordona campania de vaccinare
Valeriu Gheorghiță, medicul care coordonează campania de vaccinare. Sursa foto: Facebook.com

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că doctorul de la Spitalul Militar Central, Valeriu Gheorghiță, va coordona campania de vaccinare anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a mai dezvăluit, în aceeași ieșire publică, faptul că strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare, iar în vârful campaniei va fi medicul primar de la Spitalul Militar Central.

Oficialii anunță că vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu grupele de populaţie stabilite pe criterii epidemiologice, respectiv personal medical, cei aflaţi în grupele de risc, dar şi lucrători din educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente.

Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul care va coordona campania de vaccinare anti COVID

”După elaborarea strategiei de vaccinare anti COVID, care va fi făcută publică săptămâna viitoria, autorităţile au început organizarea propriu-zisă pentru implementarea campaniei.

ADVERTISEMENT

A fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă, medic primar la Spitalul Militar Central”, a spus Iohannis, la conferința de marți, 17 noiembrie.

Medicul Valeriu Gheorghiță este o figură extrem de cunoscută în spațiul public din România în perioada pandemiei de COVID-19, date fiind desele sale apariții în mass-media.

Conform CV-ului său, Dr. Gheorghiță este Medic Primar Boli Infecțioase la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol din București.

ADVERTISEMENT

Născut pe 25 mai 1982, doctorul răspunzător de bunul mers al campaniei de vaccinare este absolvent al UMF Târgu Mures (Medicină Militară).

În 2013, Gheorghiță a luat titlul de doctor în Științe Medicale cu lucrarea ”Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB”. L-a avut conducător științific pe Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, asistent universitar

Totodată, Valeriu Gheorghiţă ocupă și postul de asistent universitar de la începutul anului 2016 în Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”, Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

În 2012 a ocupat postul de medic specialist Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol Davila”. După cum reiese din CV-ul său, acesta are studii doctorale și postdoctorale obținute la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește campania de vaccinare, Iohannis a mai spus, marţi seară, că la nivel european există motive de optimism, iar România trebuie să fie pregătită pentru a gestiona campania de vaccinare.

Șeful statului a cerut autorităţilor să comunice clar şi transparent măsurile atât personalului medical, cât şi populaţiei în ansamblu, pentru evitarea ştirilor false.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!