Sporturi

Cine este Vasile Ouatu, al treilea român decedat de coronavirus. A fost patronul unei echipe de volei

22.03.2020 | 22:05
Cine este Vasile Ouatu al treilea roman decedat de coronavirus A fost patronul unei echipe de volei
ADVERTISEMENT

Vasile Ouatu, fost patron al clubului de volei feminin UNIC Piatra Neamț, a murit la trei zile după ce a fost internat în spital, fiind depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Vasile Ouatu, al treilea român decedat de coronavirus

Pandemia de coronavirus lasă urme din ce în ce mai adânci și dureroase n România. Numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 a ajuns la trei la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Vasile Ouatu, om de afaceri din Piatra Neamț, patronul complexului comercial UNIC și fost patron al clubului de volei feminin UNIC Piatra Neamț, a decedat duminică, 22 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, la trei zile după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială).

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, se arată în comunicatul oficial emis de autorități.

ADVERTISEMENT

În anul 2017 UNIC Piatra Neamț a intrat în insolvență și Vasile Ouatu a cedat echipa municipalității din Piatra Neamț, care a transformat-o în CSM Piatra Neamț. Noua formație activează în strânsă legătură cu Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț.

UNIC Piatra Neamț a reuşit să câştige titlul de campioană naţională în 2002, în perioada când Vasile Ouatu conducea destinele clubului. Acesta a mai fost atât președinte al Federației Române de Volei, cât și viceprimarul orașului Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Ar fi organizat petreceri la începutul lunii martie

Vasile Ouatu suferea de mai multe boli cronice, diabet, demență senilă, hipertensiune arterială și alte boli asociate care i-au agravat starea de sănătate, conform ziaruldeiaiși.ro. 

O mare problemă este faptul că, potrivit unei publicații locale din Piatra Neamț, „Mesagerul de Neamț”, Vasile Ouatu ar fi luat contact cu mai multe persoane la începutul lunii martie.

Fostul patron al clubului de volei din Piatra Neamț ar fi organizat, pe 8 martie, cu 11 zile înainte să fie depistat pozitiv cu coronavirus, a mare petrecere la restaurantul său din Piatra, numit tot „Unic”, la care au participat câteva zeci de persoane și cu care, evident, Vasile Ouatu a intrat în contact.

A fost prezent, de asemenea, la un concurs de dans desfășurat la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, unde au fost mai mult de 300 de persoane! Câte dintre acestea sunt acum infectate, numai Dumnezeu știe…

  • „Acum câteva luni ne-am întâlnit la Piatra Neamț, unde se sărbătoreau 100 de ani de fotbal și am stat de vorbă cu dânsul, care iubea sportul în general și în mod special fotbalul. Îi părea tare rău că nu a fost mai mult sprijinit în ceea ce dorea să facă la Piatra cu echipa de volei Un om minunat! Dumnezeu să-l odihnească!” – Florin Motroc
  • 70 de ani avea Vasile Ouatu
  • 3 decese au fost cauzate de coronavirus în România
ADVERTISEMENT