Sporturi

Cine este Victoria Azarenka, adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon! Probleme mari în viaţa personală şi lacrimile de la Australian Open! Video

03.07.2019 | 18:41
Cine este Victoria Azarenka adversara Simonei Halep in turul 3 la Wimbledon Probleme mari in viata personala si lacrimile de la Australian Open Video

Victoria Azarenka este adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon 2019, cele două urmând să joace vineri al cincilea meci direct. Sportiva din Belarus parcurge o perioadă mai dificilă în viaţa privată, iar cel mai elocvent moment s-a petrecut la ediţia din acest an de la Australian Open.

Cine este Victoria Azarenka, adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon. Se luptă pentru custodia copilului

Problemele pentru Victoria Azarenka, adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon, au început în 2017, imediat după turneul de Mare Şlem din capitala Angliei. Fostul număr 1 mondial revenise în circuit, după ce în decembrie 2016 îl născuse pe Leo. Sportiva din Belarus s-a despărţit de Billy McKeague, tatăl copilului, şi custodia a ajuns să fie discutată la tribunal.

Din cauza disputelor legale, Victoria Azarenka a ratat participarea la mai multe turnee, motiv pentru care a început să piardă locuri în clasamentul WTA. În aceste condiţii, la finalul anului 2017, viitoarea adversară a Simonei Halep ocupa locul 210. În ianuarie 2018, jucătoarea de tenis de 29 ani a câştigat în primă instanţă custodia copilului, după ce ratase prezenţa la US Open 2017 şi Australian Open 2018.

Cine este Victoria Azarenka, adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon
Cine este Victoria Azarenka, adversara Simonei Halep în turul 3 la Wimbledon

Lacrimi la Australian Open 2019: “Uneori mă întreb de ce mi s-a întâmplat asta”

La Australian Open 2019, Laura Siegemund a învins-o pe Victoria Azarenka în turul 1, iar sportiva din Belarus a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă. Presiunea din cauza luptelor din tribunale şi-a spus cuvântul asupra psihicului jucătoarei de tenis de 29 de ani.

“Am trecut prin multe lucruri în viață. Uneori mă întreb de ce mi s-a întâmplat asta. Cred că mă fac mai puternică. Vreau să cred asta. Uneori am nevoie de timp și răbdare, de sprijin. Pot repeta asta, dar cred că este destul de clar. Dar e OK. Nu cred că azi am eșuat, dar îmi este foarte greu. Eșuezi când renunți și nu mai încerci. Dacă trebuie să mă chinuiesc pentru a trece de această etapă, voi face asta”, spunea Victoria Azarenka.

Trauma suferită în faţa părinţilor fostului iubit

În 2017, când lupta pentru custodie a început, Victoria Azarenka a povestit trauma pe care a suferit-o în perioada petrecută cu Billy McKeague. Jucătoarea de tenis din Belarus a dezvăluit cum era umilită de tatăl copilului ei, chiar în faţa părinţilor acestuia.

“Când vezi un bărbat care umileşte o femeie în faţa părinţilor săi, iar tatăl nu spune nimic… Se întâmplă din cauza bărbatului sau e de vină tatăl său pentru felul în care l-a crescut? Sau atunci când un bărbat jigneşte o femeie de faţă cu mama lui, iar aceasta râde cu gura până la urechi de ceea ce se întâmplă. Ce educaţie îi oferă? Sau cum se numeşte un bărbat care nu îţi poate spune nimic în faţă, dar îşi umflă muşchii de la distanţă, după ce se urcă în maşină şi pleacă? Ce e de făcut atunci când te confrunţi cu astfel de oameni? Nu poţi decât să te rogi pentru ei”, spunea Victoria Azarenka.

Victoria Azarenka şi Simona Halep şi-au împărţit victoriile în meciurile directe

Victoria Azarenka şi Simona Halep s-au întâlnit de patru ori până în prezent, ambele reuşind să câştige câte două meciuri. Sportiva din Belarus s-a impus în 2012, la turneele de la Doha şi Linz, obţinând victoriile cu lejeritate. Simona Halep a învins-o pe Victoria Azarenka în meciurile directe de la turneele de Mare Şlem. În 2015, în sferturile de finală de la US Open, românca s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4. Doi ani mai târziu, jucătoarea de tenis de 27 de ani a învins-o în optimile de finală de la Wimbledon, scor 7-6(3), 6-2.