Fotbal international

Cine este Virgiliu Postolachi moldoveanul de la PSG care poate juca pentru România

30.07.2018 | 18:30
Cine este Virgiliu Postolachi moldoveanul de la PSG care poate juca pentru Romania

Virgiliu Postolachi, 18 ani, a impresionat în ultimele luni la loturile de juniori şi tineret la PSG, iar în cele din urmă a primit din partea lui Thomas Tuchel şansa de a evolua la echipa de seniori în partidele amicale disputate în Interational Champions Cup. Fotbalistul moldovean nu l-a dezamăgit pe tehnicianul neamţ şi a reuşit golul victoriei în ultimul minut al partidei PSG – Atletico Madrid 3-2 cu o execuţie superbă, într-un meci în care în echipa lui Simeone s-au aflat mai multe rezerve, dar şi câţiva jucători cu experienţă.

Virgiliu Postolachi, fotbalistul care a putea juca pentru România
Virgiliu Postolachi, fotbalistul care a putea juca pentru România

Federaţia Română de Fotbal a intuit potenţialul atacantului care a împlinit în martie 18 ani şi a început procedurile pentru naturalizare jucătorului. Postolachi se pare că s-a deplasat în această primăvară la Bucureşti pentru a discuta cu oficialii fotbalului românesc o posibilă naturalizare.

FRF ar trebui să se mişte rapid cu Postolachi dacă nu vrea să-l scape

Fotbalistul născut în Moldova, la Edineţ, deţine şi cetăţenie franceză şi ar putea să fie convocat la naţionalele de juniori ale Hexagonului, în cazul în care Federaţia Română de Fotbal nu rezolvă toate actele necesare pentru ca Postolachi să reprezinte România. Atacantul ar urma să fie integrat în lotul naţionala U-20, cel care urmează să fie constituit în această vară, conform planului discutat de Burleanu şi co.

Jucătorul a plecat de la vârsta de 2 ani din Republica Moldova în Franţa şi a refuzat să onoreze o convocare pentru naţionala de la Chişinău în această primăvară. Postolachi a fost chemat la două partide amicale cu naţionalele din Armenia şi Congo, dar refuzat acest lucru din “motive familiale”. Puştiul de 18 ani a semnat în această vară un contract de profesionist cu cei de la PSG pe trei sezoane şi ar putea fi o soluţie pentru naţionala României în viitor.

Postolachi ar putea juca din toamnă pentru România

După discuţiile avute cu oficialii de la FRF, juniorul campioanei Franţei ar putea să apară în tricoul echipei naţionale a României încă din luna septembrie. În cazul lui Postolachi, paşii pentru naturalizare sunt mult mai uşori, deoarece el doar trebuie să-şi redobândească cetăţenia română, aşa cum se procedează în cazul persoanelor din Republica Moldova care doresc să reprezinte România.

Virgiliu este campion al Franţei la U-17 cu PSG, fiind omul decisiv în finala cu AS Monaco, partidă pe care trupa din capitală a reuşit să o câştige cu 3-0, două dintre reuşite aparţinând jucătorului care ar putea reprezenta România. Postolachi a fost promovat rapid de oficialii francezi la echipa U-19 şi inclus în lotul de Youth Champions League, întrecere în care a izbutit să înscrie de două ori în ciuda faptului că a bifat doar 159 de minute.

Atacantul care ar putea reprezenta România are o misiune imposibilă la PSG

Pentru tânărul de 18 ani este aproape imposibil să prindă un loc de titular sau câteva minute în partidele oficiale ale celor de la PSG, în condiţiile în care în linia de atac se află jucători precum Edinson Cavani, Neymar sau Kylian Mbappe, dar cu toate astea rămâne o piesă importantă pentru viitorul trupei de pe Parc des Princes şi pentru loturile României.

Postolachi va evolua şi în următorul sezon în Youth League alături de PSG şi ar putea să bifeze primele convocări pentru România. Jucătorul ar putea ajunge chiar la prima reprezentativă, în condiţiile în care atacanţii români au dezamăgit în primele meciuri din noul sezon sau ar putea face parte din echipa naţională U-21 care se află pe o pantă ascendentă.