News

Cine este Werner Keul, administratorul clubului de golf unde se distrează Klaus Iohannis. Ce afaceri au făcut de-a lungul timpului cei doi

Cine este Werner Keul, administratorul clubului de golf unde se distrează Klaus Iohannis. Președintele României a fost implicat în mai multe afaceri cu acesta pe vremea când era primar al Sibiului
15.11.2021 | 14:20
Cine este Werner Keul administratorul clubului de golf unde se distreaza Klaus Iohannis Ce afaceri au facut dea lungul timpului cei doi
Cine este Werner Keul, administratorul clubului de golf din județul Alba unde se distrează Klaus Iohannis! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În plină criză politică președintele Klaus Iohannis a găsit timp de relaxare. Dacă valul patru pare că a trecut, șeful statului nu se arată prea deranjat de instabilitatea de la Palatul Victoria. Acesta ar fi mers din nou la clubul de golf Paul Tomiță din Pianu de Jos, județul Alba.

Ca să nu-și piardă ritmul, Iohannis a petrecut câteva ore bune pe teren, unul cu 18 găuri și pe care mulți pasionați l-au lăudat. Culmea, dar și președintele le-a transmis românilor că n-ar strica să joace mai mult golf, un sport deloc exclusivist.

ADVERTISEMENT

Cine este Werner Keul, administratorul clubului de golf unde merge Klaus Iohannis!

Interesant este că locul unde merge șeful statului e administrat de un prieten vechi. Werner Keul, om de afaceri din Sibiu și un apropiat al președintelui, a intrat în atenția opiniei publice în ultima perioadă.

De altfel, presa locală nu a ezitat o clipă și a scris despre afacerile care s-au derulat de-a lungul timpului între cei doi. Așa ar fi ajuns Werner Keul să-i plătească chirie președintelui pentru un imobil din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre clădirea deținută de președintele României pe strada Someșului nr. 13, una dintre cele șase proprietăți pe care le are șeful statului.

Conform portalului specializat Confidas, aici își are acum sediul firma WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator este Werner Keul.

ADVERTISEMENT

Ce afaceri comune au Klaus Iohannis și Werner Keul

În declarațiile de avere pe care le-a publicat Klaus Iohannis nu este stipulată suma asupra căreia cei doi s-au înțeles. Veniturile din închirierea imobilelor realizate de președinte sunt cotate la 28.799 lei, dar nu există o statistică defalcată pentru fiecare imobil în parte.

Despre terenul pe care Keul l-a achiziționat de la Iohannis în 2005, jurnaliștii de la Turnul Sfatului scriau atunci că i-a dublat averea actualului președinte. Werner Keul a cumpărat o zonă agricolă pe care ar fi fost de acord să plătească nu mai puțin de 40 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Tranzacția a fost trecută atunci și în declarația de avere a lui Iohannis. Primarul nota că terenul de 0,5 hectare a fost vândut în octombrie 2005 cu suma de 8 euro pe metru pătrat către firma WK Group SRL, companie deținută de Werner Keul.

Cu ce se ocupă WK Group SRL

La o simplă căutare se poate observa că societatea WK Group SRL a fost înființată în 1996. Potrivit prezentării oficiale, asociat unic era un singur personaj, anume Werner Keul.

Printre activitățile firmei au fost listate proiectare, dezvoltare, construire și valorificare de proiecte, în special imobiliare, din domeniile industrial, comercial și civil.

De altfel, conducerea firmei se lăuda că deține o vastă experienţă în proiectare și construcţie, cu peste 400 de imobiliare din diverse domenii. Firma consultă şi conduce investitori străini, în special germani, pentru realizarea investiţiilor de producţie si comerţ în România.

WK Group a mai transmis că este una din puţinele firme care poate să ofere unui investitor o soluţie completă, la cheie, privind o investiţie în țara noastră.

Și, interesant este că, de-a lungul timpului, compania a avut parte de clienți importanți. Siemens, Takata, Atlassib, Rewe, Aeronamic au fost doar câteva nume care au intrat în afaceri cu firma prietenului lui Iohannis.

Despre Werner Keul se știe că este un cetățean german, născut în comuna sibiană Slimnic, în 1957, dar care a emigrat între timp în Germania.

Cum a fost implicat Werner Keul în fotbalul din Sibiu

Până să administreze clubul de golf unde Klaus Iohannis vine să își liniștească gândurile, Werner Keul a avut și o influență puternică în primăria din Sibiu.

În timpul mandatului de primar al lui Iohannis, Werner Keul a fost și managerul clubului de fotbal FC Sibiu. Pe la echipă s-au perindat în acea perioadă și jucători cu pedigree în Liga 1. Astfel, Raul Costin, Alexandru Curtean, Claudiu Moldovan sau Lucian Cotora au activat pentru acolo.

De remarcat că fosta echipă de fotbal a Sibiului a ratat de puțin promovarea în prima ligă în anul 2005. Surprinzător este că la puțin timp, formația a primit propunerea de a intra în sfera de influență a CFR-ului.

Condusă din umbră de încă primarul Klaus Iohannis și de Werner Keul, gruparea sibiană a refuzat oferta făcută de Iuliu Mureșan. În anul următor echipa a retrogradat, iar apoi s-a desființat.

ADVERTISEMENT