Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine este ziaristul care a pus ștampila de „Generație de Aur”? „E continuarea epocii de aur a lui Ceaușescu. Inspirație de mare guru”

S-a aflat de unde vine „Generația de Aur”! Cine este ziaristul care a pus ștampila pe cea mai performantă echipă națională din istoria României
03.06.2024 | 08:50
Cine este ziaristul care a pus stampila de Generatie de Aur E continuarea epocii de aur a lui Ceausescu Inspiratie de mare guru
Cine este ziaristul care a pus ștampila de „Generație de Aur”? „E continuarea epocii de aur a lui Ceaușescu. Inspirație de mare guru”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

S-a aflat cine a scos sintagma „Generația de Aur”, cea care și-a luat adio de la publicul microbist din România. Hagi & Co. au câștigat amicalul de lux împotriva selecționatei „World Stars”, condusă de Jose Mourinho.

De unde vine „Generația de Aur”. Cine este ziaristul care a inventat această titulatură

Cornel Dinu a mărturisit că nu s-a uitat la meciul de adio al Generației de Aur. „Mister” nu este de acord cu supranumele pe care l-au primit „tricolorii” ce au îmbrăcat tricoul echipei naționale a României între 1990 și 2000.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am uitat. Adjectivul acesta de ‘Aur’  lumea nu o știe, a fost o generație de excepție, poate una dintre cele mai bune din istoria fotbalului românesc. Dar a prins și anumite conjuncturi. Să știi că eu am prins și generația din ’64-’65.

O generație foarte bună cu frații Nunweiller, cu Datcu, cu Ivansuc, cu jucători extraordinari. Apoi a fost și generația noastră din 1970. Și a fost și această generație, despre care, în opinia mea, e exagerat să se spună că e Generație de Aur”.

ADVERTISEMENT

Între 1990 și 2000, echipa națională a României a obținut cele mai bune performanțe. Cu Gică Hagi în formă maximă, „tricolorii” au participat la trei Campionate Mondiale (1990, 1994, 1998) și două Campionate Europene (Euro 1996, Euro 2000).

„Iar acest adjectiv de ‘Aur’ aparține unui ziarist așa-zis între ghilimele, nu vreau să îi dau numele, pentru că eu respect această meserie, pe care l-am găsit în 1986, când eram la Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Și acolo l-am găsit pe acest tip, care a găsit acest adjectiv de ‘Aur’, era angajat la Televiziunea Română, dar era la evenimente deosebite legate de prezența lui Nicolae Ceaușescu pe la diferite mitinguri.

(Horia Ivanovici – A, gata, era Ionel Stoica). Ai spus tu, nu am spus eu. El a avut inspirația asta extraordinară. Epoca de aur, Generația de Aur. E continuarea epocii de aur. Nu se spunea că e epoca de Aur a lui Ceaușescu?

ADVERTISEMENT

Și atunci, el a transformat epoca de aur în Generația de Aur. A avut această inspirație de mare guru”, a declarat Cornel Dinu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, show care e live pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Cine E OMUL care A INVENTAT termenul GENERATIA DE AUR! DEZVALUIREA lui Cornel Dinu

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”