Editoriale

Cine face gol, măi băieţi?

Dilema de vineri. Cu cine începe Piţurcă titular în avanposturi împotriva Ungariei? Aruncăm o privire pe lista atacanţilor convocaţi. Îi regăsim pe Marica, Stancu, Alexe şi, pe ultima sută...
04.09.2013 | 22:46
Cine face gol mai baieti
ADVERTISEMENT

Dilema de vineri. Cu cine începe Piţurcă titular în avanposturi împotriva Ungariei? Aruncăm o privire pe lista atacanţilor convocaţi. Îi regăsim pe Marica, Stancu, Alexe şi, pe ultima sută de metri, Gigel Bucur. Bine că a dat golul de la Rotterdam cu Feyenoord şi că a insistat Dorinel, altfel Gigel era pe la Krasnodar acum. De Mutu eram aproape convinşi din martie că nu va mai fi chemat şi am primit confirmarea definitivă după poza apărută în presa tabloidă cu Adrian ţinîndu-l în braţe pe Edan, fiul nelegitim al lui Piţurcă. E altă poveste, dar trebuie amintită ca să-i lămurim pe unii nelămuriţi de ce Mutu nu mai pupă naţionala. Asta indiferent de forma sportivă a „Corsicanului” şi fără legătură cu declaraţia cutră a lui Sandu cum că va fi rechemat… Naşule, cam cîtă prostime crezi că ai prin preajmă şi cîţi pupători de posterior?

Revenim în avanposturi. Vorba dragă lui Sorin Cîrţu. Cine face gol, măi băieţi? Adică, în traducere, cine o bagă în aţe? Asta ne doare cel mai mult, pentru că situaţia nu e deloc în regulă. Parcă niciodată nu s-a confruntat selecţionerul cu o astfel de ecuaţie. N-are rost să fim ironici şi să alăturăm calculului matematic potenţialul lui Piţurcă. La prima conferinţă a săptămînii, selecţionerul era mult mai vesel decît îl ştim. Semn bun? Aşşş… Nu cînd e vorba de el. Nu ştie pe cine să mizeze. De ce? Pentru că nu prea are soluţii. De ce? Pentru că el a făcut lista. Prima întrebare. Ce caută Alexe acolo pentru că oricum nu intră în calcule. Marica? Glumesc destui şi spun că l-a chemat selecţionerul pentru că a citit pe www.fanatik.ro că este pe lista lui Tottenham şi vrea să-i întindă o mînă. A cîta?

ADVERTISEMENT

Stancu? El şi Gigel sînt singurii care au meciuri în picioare. „Turcul”, ceva mai puţine, Bucur, cel mai în formă. Unul dintre cei patru va juca vîrf împins. Dacă intră Marica, teoretic, pe hîrtie, ar fi ok. Dar nu Marica, variantă septembrie 2013. Ciprian n-a mai jucat oficial din 20 aprilie 2013, 0-1 la Frankfurt, în tricoul lui Schalke. Oameni buni, au trecut patru luni şi jumătate! Da, o să mi se spună că în iunie a dat 3 cu Trinidad Tobago, iar în august a intrat şi cu Slovacia. Statistic corect, practic cam acelaşi lucru cu antrenamentele făcute cu Dinamo în Poiană.

Dacă intră Stancu vîrf, ne vine în cap acel 0-4 din Olanda, ultima oară cînd „Motanul” a tors fără zgomot pe acel post. Dacă începe cu Bucur, Piţurcă joacă clar contraatac. Nu ştii cum să mai faci cărţile.

ADVERTISEMENT

Păreri putem avea. Doar sîntem atîţia selecţioneri neremuneraţi cu 35.000 de euro pe lună. Se simte aşa, în eterul naţionalei, o înclinare spre titularizarea lui Stancu. Dacă deschidem scorul, miza pe Bucur. Dacă nu, miza pe Marica.

Partea proastă: nici un cal nu e de rasă. Partea bună: jucăm cu Ungaria, acasă, cu 50.000 de fani pe Arena. Hai, măi băieţi, cine face gol?

ADVERTISEMENT