Sport

Cine ia locul Farului Constanţa în Liga 2? Proiect de anvergură la Baia Mare: “Totul este pregătit!”. Exclusiv

Farul Constanţa a fuzionat cu Viitorul şi locul din Liga 2 al dobrogenilor rămâne vacant. Un nou proiect de anvergură este pregătit la Baia Mare şi gata să fie lansat în a doua ligă.
22.06.2021 | 14:07
Cine ia locul Farului Constanta in Liga 2 Proiect de anvergura la Baia Mare Totul este pregatit Exclusiv
Cine ia locul Farului Constanţa în Liga 2? Proiect de anvergură la Baia Mare: "Totul este pregătit!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fuziunea dintre Farul Constanţa şi Viitorul a fost anunţată în mod oficial. Gheorghe Hagi va fi acţionar şi antrenor al echipei din Liga 1, iar Gică Popescu va ocupa postul de preşedinte al Farului Constanţa, după ce în sezonul trecut a ocupat aceeaşi funcţie la Viitorul.

Cine ia locul Farului Constanţa în Liga 2? Proiect important pregătit la Baia Mare

Locul echipei constănţene din Liga 2 rămâne vacant şi un proiect cu mari ambiţii ar putea să apară în al doilea eşalon. FANATIK a aflat că la Baia Mare se pregăteşte o fuziune între Comuna Recea, recent retrogradată din Liga 2, şi Minaur Baia Mare, echipă care a ratat promovarea din Liga 3.

ADVERTISEMENT

Cele două formaţii urmează să fuzioneze şi noua echipă ar urma să aibă numele de Club Sportiv Maramureş. Antrenor va fi băimăreanul Vasile Miriuţă, cel care a pregătit Minaur în stagiunea recent încheiată.

Vasile Miriuţă: “Deocamdată aşteptăm. Pentru fuziune totul este pregătit”

Miriuţă a vorbit pentru FANATIK despre acest proiect şi posibilitatea ca echipa Maramureşului să intre în liga secundă: “Deocamdată aşteptăm. Pentru fuziune totul este pregătit, dar în acest moment nu ştim mai multe. O să vedem cum va fi şi cu locul de Liga 2, dar deocamdată nu am mai multe informaţii”.

ADVERTISEMENT

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a vorbit într-un interviu acordat pentru FANATIK în primăvară despre ambiţiile noii echipe a Maramureşului, care vrea să atace cât mai devreme promovarea în Liga 1:

“Astăzi avem o echipă Recea care funcționează în Liga 2, să vedem cât, dar a cheltuit bani mulți acolo. Și este o ligă scumpă dacă nu mergi spre promovare.

ADVERTISEMENT

Avem echipa noastră, Minaur, dar probabil se va numi Minerul această echipă. Și unii și alții, scuzați-mi franceza, am fi tâmpiți dacă nu am înțelege că acesta trebuie să fie proiectul și că nu e momentul să aruncăm banii pe fereastră”, a spus Cătălinb Cherecheş.

Cătălin Cherecheş: “Astăzi, cu o astfel de construcție, o echipă a Maramureșului ar fi promovat în Liga 1”

Edilul a declarat că această fuziune ar fi trebuit să fie făcută încă din urmă cu un an, când Baia Mare şi Recea s-au bătut pentru promovare, iar echipa maramureşeană nou-înfiinţată ar fi putut activa deja pe prima scenă a fotbalului românesc:

ADVERTISEMENT

“Eu le-am spus foarte clar înainte de momentul final înainte de cele două meciuri cu cei de la Recea. Mi s-a părut o prostie acest parcurs, am avut discuții cu un an înainte și cu cei de la Recea și cu cei de la Consiliul Județean să fuzionăm și să facem o echipă solidă unde să investească Municipiul Baia Mare și Consiliul Județean și lucrurile ar fi funcționat mult mai ușor și mult mai ieftin. Astăzi, cu o astfel de construcție, o echipă a Maramureșului ar fi promovat în Liga 1”, a spus Cătălin Cherecheş.

Ciprian Marica nu vrea să renunţe gratis: “Locul Farului din Liga 2 a fost obținut prin muncă, sacrificiu”

Ecuaţia locului vacant din Liga 2 lăsat de Farul Constanţa este mai complicată. Ciprian Marica, finanţatorul echipei de liga secundă, a declarat că va solicita o sumă de bani în schimbul cedării locului, chiar dacă el este acum acţionar la formaţia din Liga 1:

”Locul Farului din Liga 2 a fost obținut prin muncă, sacrificiu. Așa cum spuneam, încercăm ca toate lucrurile din această unitate să le aducem la un loc. Tot ce a fost construit și e folositor, nu se va pierde. Cu siguranță că nu vom pierde, cel puțin gratis, locul din Liga 2”.

Rămâne de văzut cum se va ocupa acest loc vacant din Liga 2 şi dacă proiectul noii echipe a Maramureşului cu ambiţii de Liga 1 va demara din al doilea eşalon.

Ultima promovare a unei echipe din Maramureş în Liga 1 a fost cu cântec. FC Baia Mare a câştigat în anul 2001 barajul cu Foresta Suceava, însă formaţia antrenată atunci de Costel Orac nu a apucat să joace deloc în Liga 1 pentru că finanţatorul Heinrich Schorsch a vândut locul în prima ligă celor de la FCM Bacău.

  • 1995 este anul în care o echipă din Maramureş a jucat în prima ligă ultima dată
  • 1.000.000 de dolari ar fi încasat Heinrich Schorsch după ce a vândut locul celor de la FC Baia Mare în prima ligă

 

ADVERTISEMENT