News

Cine iese la pensie în iunie 2021, conform tabelului standard de pensionare. Ce arată acesta

Cine iese la pensie în iunie 2021. Ce arată lista cu vârstele de pensionare.
06.06.2021 | 22:27
Cine iese la pensie in iunie 2021 conform tabelului standard de pensionare Ce arata acesta
Cine iese la pensie în iunie 2021. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Creșterea vârstei de pensionare este mereu dezbătută, fiind un subiect controversat. Legea pensiilor este în lucru, dar aceasta va fi gata abia la finalul anului viitor. Până atunci, este în vigoare actuala legislație.

Crește vârsta de pensionare la femei

Totuși, un lucru ce pare a fi cert este că vârsta de pensionare va crește la femei, potrivit unor anunțuri făcute de autorități. Dar, acest lucru se va întâmpla doar după ce va intra în vigoare noua lege, așa că mai este până atunci.

ADVERTISEMENT

S-ar putea ca abia în anul 2023 să aibă loc prima creștere a vârstei de pensionare pentru femei, lucru care este stipulat și de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De asemenea, se dorește ca vârsta de pensionare să fie egalizată între cele două sexe, cât de curând. În acest moment, bărbații ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63.

ADVERTISEMENT

Cine iese la pensie în iunie 2021

Până atunci, cei care au deja vârsta de pensionare, vor să știe în ce moment vor putea să iasă din câmpul muncii și să se bucure de pensie. Astfel, tabelul standard cu vârsta de pensionare arată aceste lucru.

Lista cu vârstele standard pentru pensionare arată că în această lună, pot ieși la pensie femeile care s-au născut în luna noiembrie a anului 1959, după ce ating vârsta de 61 de ani și șapte luni.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre acelea care au reușit să completeze un stagiu de 31 de ani și șapte luni.

În luna iulie 2021 vor ieși la pensile femeile care s-au născut în anul 1959, în luna decembrie, iar în august 2021 vor putea să se bucure de pensie cele care au fost născute în ianuarie 1960.

Tabelul de mai jos arată ce femei vor putea ieși la pensie în lunile următoare:

pensionare iunie
Cine iese la pensie în 2021. Sursa foto: Ministerul Muncii

De asemenea, date suplimentare despre persoanele care ies la pensie în 2021, sau în următorii ani, pot fi găsite pe Ministerul Muncii, aici.

ADVERTISEMENT

Noua lege a pensiilor va aduce și o nouă formulă de calcul pentru aceasta. Astfel, aceasta se va baza pe numărul de puncte pe care le are beneficiarul, conform contributivității.

„Se încearcă în acest fel corectarea unei mari părți din inechitățile sistemului public de pensii prin eliminarea indicelui de corecție și a stagiului complet de cotizare diferit.

Vreau să vă spun că reforma pensiilor sau să faci un sistem de pensii sustenabil nu este aşa uşor”, a declarat premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT