News

Cine îi datorează bani mamei lui Vlad Pascu. Ce decizie a luat Miruna Pascu în acest caz

Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a provocat accidentul din stațiunea 2 Mai, în urma căruia au decedat doi tineri, are de recuperat niște datorii.
08.07.2024 | 11:46
Cine ii datoreaza bani mamei lui Vlad Pascu Ce decizie a luat Miruna Pascu in acest caz
Miruna, mama lui Vlad Pascu, se află sub control judiciar. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, Inquam photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Cererea de schimbare a încadrării juridice în cazul lui Vlad Pascu, autorul accidentului rutier din stațiunea 2 Mai, din ucidere din culpă în omor calificat, a fost respinsă de Judecătoria Mangalia pe 14 iunie 2024. În urma accidentului din 19 august 2023 au murit doi tineri, iar cererea de schimbare a încadrării juridice a fost depusă de avocatul familiei lui Sebastian, tânărul decedat în accident.

Miruna Pascu pretinde plata a 4.500 lei pe lună

Dosarul lui Vlad Pascu a fost unul cu probleme, deoarece judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, contestată aproape la fiecare termen de judecată de familiile victimelor, deoarece nu cunoștea date esențiale din dosar, a fost recuzată. Între timp, dosarul a fost preluat de judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu.

ADVERTISEMENT

Miruna Pascu, mama lui Vlad, se află sub control judiciar din decembrie 2023, fiind acuzată de influențarea declarațiilor martorilor și amenințare în dosarul de droguri al fiului ei. Recent, numele Mirunei Pascu a apărut într-un alt dosar, înregistrat pe 13 martie 2024 la Judecătoria Sectorului 1.

Conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, Miruna Pascu figurează ca reclamant într-un dosar al cărui obiect este “pretenții”. Pârât este o societate comercială, VIP Bebe Market SRL, care comercializează produse pentru bebeluși precum cărucioare, leagăne, pătuțuri și alte accesorii.

ADVERTISEMENT

Miruna Pascu a cerut în instanță ca firma să-i plătească 4.500 lei pe lună, probabil cuantumul chiriei pe care magazinul trebuie să o achite pentru unul din spațiile imobiliare deținute de mama lui Vlad Pascu. De asemenea, Miruna Pascu a mai pretins achitarea unei sume de 3.000 lei, ca daune.

Firma dată în judecată de Miruna Pascu are datorii de peste un milion de lei

Nu a fost stabilit, încă, primul termen al dosarului. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, VIP Bebe Market SRL avea datorii de 1.116.616 lei la finalul lui 2023, an în care a înregistrat o pierdere de 378.212 lei, cel mai prost rezultat financiar de la înființarea firmei. În 2022, firma a avut un profit de 228.960 lei și datorii de 1.275.208 lei.

ADVERTISEMENT

Numele Mirunei Pascu apare ca pârât într-un dosar înregistrat tot în acest an, pe 18 ianuarie 2024, la Judecătoria Sectorului 1. Obiectul acestuia este “pretenții – 6.702,72 lei”, iar reclamant este asociația de proprietari North Residence 1, un bloc ridicat anii trecuți de familia Pascu în zona parcului Herăstrău.

La termenul din 4 aprilie 2024, la interpelarea instanţei cu privire la întâmpinarea Mirunei Pascu, prin care a arătat că a achitat debitul, reclamanta, prin avocat, a arătat că pârâta a achitat parţial debitul, motiv pentru care a formulat cerere precizatoare, pe care a depus-o la dosarul cauzei.

ADVERTISEMENT

Miruna Pascu trebuie să plătească întreținerea și fondul de reparații

Astfel, instanţa a dispus citarea pârâtei Miruna Pascu, cu un exemplar al cererii precizatoare şi modificatoare depusă la acest termen şi cu menţiunea de a formula întâmpinare, sub sancţiunea decăderii în termen de 10 zile înaintea termenului de judecată, care a fost stabilit pentru 6 iunie 2024, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

La acest ultim termen, instanța a menţionat că, având în vedere că, prin cererea precizatoare, reclamanta a indicat că solicită fondul de reparaţii parţial pentru luna noiembrie 2023, va pune în vedere acesteia să depună dovada plăţii parţiale efectuate de Miruna Pascu.

Aceasta a fost solicitată deoarece din fişa ataşată nu rezultă suma achitată parţial pentru noiembrie. De asemenea, instanța a cerut asociației de proprietari să precizeze, pentru fiecare apartament în parte, care este suma solicitată cu titlu de cheltuieli de întreţinere şi suma solicitată cu titlu de fond de reparaţii faţadă, cu indicarea sumei pentru fiecare lună. Următorul termen a fost stabilit pentru 19 septembrie 2024.

ADVERTISEMENT