Alegeri 2024

Cine îi ia locul lui Dan Barna în Camera Deputaților. Fostul vicepremier a fost ales europarlamentar

Marius Vulcan îi ia locul lui Dan Barna în Camera Deputaților. Noul parlamentar USR este specialist în Drept Comercial și Administrativ
11.07.2024 | 17:23
Cine ii ia locul lui Dan Barna in Camera Deputatilor Fostul vicepremier a fost ales europarlamentar
Marius Vulcan va ocupa locul lăsat vacant de Dan Barna în Camera Deputaților Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deputatul Dan Barna și-a depus demisia la Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Fostul lider USR demisionează din Parlamentul României pentru a-și putea prelua mandatul de europarlamentar, câștigat la alegerile din 9 iunie.

Cine îi ia locul lui Dan Barna în Camera Deputaților

Demisia lui Dan Barna va deveni efectivă începând cu data de 15 iulie. Fostul președinte al USR va activa în grupul Renew Europe din Parlamentul European, unde a fost ales în funcția de vicepreședinte.

ADVERTISEMENT

După vacantarea locului deținut de fostul vicepremier, acesta va fi înlocuit în Camera Deputaților de avocatul Marius Vulcan, următorul pe lista USR PLUS la alegerile parlamentare din 2020.

După înregistrarea demisiei lui Dan Barna, grupul parlamentar USR a depus scrisoare de propunere pentru validarea mandatului lui Marius Vulcan, candidat pe listele USR PLUS la alegerile din 2020 în cadrul Circumscripției Electorale 34 Sibiu, în vederea validării de Comisia Juridică a Camerei Deputaților, scrie StirideSibiu citând surse din cadrul USR.

ADVERTISEMENT

Politicianul sibian a fost consilier al lui Dan Barna, pe vremea când acesta din urmă era viceprim-ministru, în 2021. Formațiunea politică USR PLUS a fost la guvernare în cabinetul condus de liberalul Florin Cîțu. Formațiunea rezultată din fuziunea partidelor USR și PLUS, condusă de doi copreședinți la acel moment, Dan Barna și Dacian Cioloș, a ieșit însă de la guvernare în același an, în urma unui conflict cu PNL.

Odată cu ieșirea de la guvernare, Marius Vulcan și-a pierdut funcția de consilier după ce premierul de la acel moment a semnat decizia de demitere a sa și a secretarilor de stat ai USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Marius Vulcan a absolvit Științe Juridice, fiind specializat în drept comercial și drept administrativ, la Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Acesta activează în Baroul Sibiu de aproape 20 de ani.

„O justiție independentă și funcțională sunt prioritățile lui Marius Vulcan pentru Parlament și va lupta împreună cu echipa USR PLUS pentru sancționarea conflictelor de interese, a clientelismului și favoritismului în instituțiile publice, oprirea implicării politicului în actul de justiție și asigurarea transparenței totale a procesului de accedere în funcții publice și în justiție, pe criterii clare de competență”, scria, în luna octombrie 2020, USR Sibiu pe Facebook, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși