Fotbal intern

Cine îi poate lua locul lui Andrei Miron în centrul defensivei la U Craiova – FCSB. Exclusiv

14.12.2020 | 15:53
ADVERTISEMENT

Andrei Miron va fi suspendat pentru meciul pe care FCSB îl are de disputat vineri, 18 decembrie, pe terenul lui U Craiova. Toni Petrea și staff-ul FCSB au identificat deja soluțiile de înlocuire.

Avertizat cu galben în partida cu CFR Cluj, Miron nu va putea juca în cel de-al doilea derby consecutiv pe care roș-albaștrii îl dispută în Liga 1, iar FANATIK a aflat care sunt opțiunile către care s-a orientat antrenorul Petrea.

ADVERTISEMENT

În centrul defensivei ar putea fi folosit din nou Ovidiu Popescu, dar există și o alternativă surpriză. Este vorba despre Ștefan Cană, fotbalistul rechemat după împrumutul la Farul Constanța.

Cine îi poate lua locul lui Andrei Miron la U Craiova – FCSB. Variantele Ovidiu Popescu și Ștefan Cană

Linia defensivă a lui Toni Petrea pentru acest sezon s-a cristalizat în ultimele luni. Format din Valentin Crețu, Andrei Miron, Iulian Cristea și Ionuț Panțîru, blocul defensiv al FCSB-ului a fost unul destul de sigur. Însă absența unei singure piese poate da peste cap angrenajul gândit de Petrea.

ADVERTISEMENT

De la meciul cu CFR Cluj a lipsit Ionuț Panțîru, înlocuit de Marius Briceag, iar absența fostului fundaș de la Politehnica Iași s-a simțit. FCSB a primit două goluri și a pierdut la zero pe terenul campioanei, ratând șansa de a se îndepărta la nouă puncte de elevii lui Edi Iordănescu.

Mai mult decât atât, apărarea va trebui să fie una bazată pe o improvizație și la Craiova. Într-un alt meci important al campionatului, FCSB nu va putea conta pe Andrei Miron, cel care a primit cartonașul galben în Gruia și a fost automat suspendat pentru meciul din Bănie.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Toni Petrea și staff-ul său au identificat deja variantele de înlocuire ale fostului fotbalist de la FC Botoșani. Este vorba despre Ovidiu Popescu și Ștefan Cană. Prima variantă este Ovidiu Popescu, cel care a jucat timp de 58 de minute la Cluj ca mijlocaș central. Acesta a mai fost folosit în centrul apărării și nu a evoluat deloc rău.

Alternativa la Ovidiu Popescu este tânărul Ștefan Cană. În vârstă de 20 de ani, Cană a fusese împrumutat în pauza din vară la Farul Constanța. Criza de coronavirus izbucnită la club i-a determinat pe roș-albaștri să îl readucă pe Cană la clubîncă din septembrie și să îl folosească în partidele cu Slovan Liberec, din turul trei preliminar al Europa League, și cu FC Argeș și Poli Iași, din Liga 1.

ADVERTISEMENT

De atunci, Cană a evoluat numai pentru FCSB 2, în Liga 3. Acum, el ar putea deveni din nou o opțiune pentru Petrea, în cazul în care se va ajunge la concluzia că Ovidiu Popescu nu poate juca în centrul apărării, lângă Iulian Cristea.

Andrei Miron, dezamăgit de arbitrajul lui Istvan Kovacs: „Am lovit mingea”

Fundașul central Andrei Miron a văzut cartonașul galben în minutul 34 al meciului de la Cluj când a comis și penalty-ul din care campioana a deschis corul. Miron a declarat după meci că nu crede că trebuia să fie penalizat la faza respectivă.

„Jocul a fost echilibrat. Nu prea au fost ocazii la cele două porţi. În viaţa mea nu am lovit cu cotul. Am lovit mingea şi domnul Kovacs mi-a spus că mi-am lovit adversarul.

I-am cerut explicaţii şi asta mi-a spus. A fost un joc dur, iar noi am intrat în jocul lor de luptă. Ei au fost avantajaţi. Urmează două meciuri foarte dificile, sper să obţinem cât mai multe puncte”, a declarat Andrei Miron la finalul meciului.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 2,62 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT