Life

Cine îi urmează Reginei Elisabeta la tron. Linia de succesiune a Casei Regale Britanice

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria britanică. Suverana ar intenționa să renunțe la tron din cauza problemelor medicale, dar cine o va înlocui?
21.04.2022 | 12:54
Cine ii urmeaza Reginei Elisabeta la tron Linia de succesiune a Casei Regale Britanice
Cine îi urmează Reginei Elisabeta la tron, conform liniei de succesiune. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Majestatea Sa a ajuns la vârsta de 96 de ani, în ultima perioadă sustrăgându-se de la numeroase evenimente publice. Acesta este motivul pentru care Casa Regală Britanică s-ar pregăti pentru abdicare și numirea unui nou rege.

Cine îi urmează Reginei Elisabeta la tron, conform liniei de succesiune

Anul acesta Suverana va sărbători jubileul de platină, ceea ce înseamnă 70 de ani de domnie. Regina Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii la vârsta de 25 de ani, în februarie 1952. De atunci și până în prezent și-a dedicat întreaga viață datoriei regale și țării sale.

ADVERTISEMENT

Oamenii se întreabă acum cine îi urmează Reginei Elisabeta a II-a la tron. Linia de succesiune a Casei Regale Britanice este una foarte lungă. Conform acesteia primul care va urca pe tron este fiul Suveranei, Prințul Charles.

Surse din cercul de apropiaţi familiei regale britanice spun că Majestatea Sa ar avea în plan să renunțe la tron încă de anul trecut. Mai mult decât atât, o publicație notează că și-ar fi anunțat deja cercul de prieteni.

ADVERTISEMENT

Care dintre copiii prinţului William poate moşteni primul tronul britanic

Așadar, Regina Elisabeta a II-a se pregătește să transfere puterea către Prințul Charles, căsătorit cu Camilla, care a primit imediat după nuntă titlul de Ducesă de Cornwall. Linia de succesiune este urmată de fiul cel mare al Prințului de Wales, Prințul William.

Ducele de Cambridge și partenera sa de viață, Kate Middleton, au împreună trei copii, dar cine îi urmează Reginei la tron? Primul moștenitor de drept la tron, după o schimbare suferită în 2011, este Prințul George care a venit pe lume în anul 2013.

ADVERTISEMENT

Mai exact, liderii a 16 țări Commonwealth, inclusiv Australia, Canada, Jamaica și Noua Zeelandă, s-au întâlnit în Perth, Australia, pentru a modifica o regulă de succesiune veche de secole. Înainte, fetele puteau ajunge pe tron doar în cazul în care nu erau fii în viață.

Frații Prințului George, Charlotte și Louis, sunt următorii la rând pentru tron, în timp ce fiul cel mic al Prințesei Diana, Harry este al șaselea la rând. Archie, fiul său și al actriței Meghan Markle, este al șaptelea în linia succesorală.

ADVERTISEMENT

Principesa Margareta pe lista succesorilor Reginei Elisabeta la tron

Principesa Margareta, cea mai mare fiică a Regelui Mihai, are legături de sânge cu familia regală europeană. Asta înseamnă că se află pe linia de succesiune a Coroanei Britanice. Custodele ocupă locul 83.

Prin părinții ei, Regele Mihai I și principesa Ana de Bourbon-Parma, Margareta este descendentă directă din marile familii imperiale și regale ale Europei, aflându-se printre strămoși regi ai Franței, Angliei, împărați germani și țari ruși.

În momentul de față, deține titlul de şef al Casei Regale a României, ce era deţinut până în urmă cu ceva vreme de tatăl său. Coroana – devenită simbolică – rămâne astfel în păstrarea principesei Margareta, în calitate de Custode.

Adevărata Coroană de Oţel, purtată de regele Carol I şi de toți succesorii săi la tron se află la Muzeul Național de Istorie a României. Bijuteria este realizată din oțelul unui tun otoman capturat de ostaşii români în Războiul de Independenţă de la 1877.

În altă ordine de idei, experții regali sunt de părere că Regina nu va abdica niciodată, lucru pe care l-au susținut chiar și după moartea Prințului Philip, în luna aprilie 2021.

ADVERTISEMENT