News

Cine îi va lua locul lui Victor Ciorbea în funcția de Avocatul Poporului. Un judecător CCR e preferatul PSD

11.04.2019 | 19:23
Cine ii va lua locul lui Victor Ciorbea in functia de Avocatul Poporului Un judecator CCR e preferatul PSD

Mandatul lui Victor Ciorbea expiră în data de 15 aprilie și, potrivit Radio Europa Liberă, cel care ar fi primit ofertă de la PSD pentru a deveni Avocatul Poporului ar fi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Cel din urmă este judecătorul raportor în cazul sesizării cu privire la completele de 3, sesizare care l-ar salva pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive.

Victor Ciorbea ar putea fi înlocuit în funcția de Avocatul Poporului de Petre Lăzăroiu

Despre raportul oficialului G4media a scris că este orientat spre admiterea sesizării lui Iordache. „Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituţii. Informaţia a fost confirmată, pentru Europa Liberă, din surse politice provenite, deopotrivă, din rândul puterii şi al opoziţiei. Cel mai probabil este postul de Avocat al poporului oferit ca recompensă, deşi se pare că PSD ar fi pus între opţiuni şi un post în Consiliul de Administraţie al BNR”, scrie Radio Europa Liberă România.

Pe de altă parte, publicația G4media a scris miercuri că raportul întocmit de Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea depusă de Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ) este orientat sore admiterea acțiunii fostului ministru al Justiției.

Cine îi va lua locul lui Victor Ciorbea în funcția de Avocatul Poporului. Un judecător CCR e preferatul PSD
cel care ar fi primit ofertă de la PSD pentru a deveni Avocatul Poporului ar fi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

Despre Lăzăroiu

Petre Lăzăroiu este la Curtea Constituțională de pe vremea când Băsescu era la conducere. Fostul președinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care îl lăsase liber Petre Ninosu. Lăzăroiu a funcționat doi ani, din 2008 până în 2010. Băsescu l-a numit din nou pe Lăzăroiu un mandat complet, ce îi expira la începutul lunii iunie.

cel care ar fi primit ofertă de la PSD pentru a deveni Avocatul Poporului ar fi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu
Fostul președinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care îl lăsase liber Petre Ninosu

Între timp, CCR a considerat, anul precedent, că judecătorii care ocupă doar resturi de mandat nu mai pot obține un altul, iar Lăzăroiu nu s-a conformat acestei decizii. De altfel, a iscat chiar o controversă cu Simina Tănăsescu, fostul consilier prezidențial, după ce a făcut public conținutul unei discuții private cu oficialul pe expirarea mandatului său la CCR.