Carousel hot news

Cine încasează cele mai mari pensii din MApN. Sumele ajung până la 100.000 de euro pe an

Pensiile din Ministerul Apărării Naţionale (MaPN) nu sunt pentru cei au servit ţara pe fronturile din Afganistan, Irak sau în Kosovo. Ministrul Apărării a dezvăluit la TVR că unii dintre...
04.08.2017 | 00:01
Cine încasează cele mai mari pensii din MApN. Sumele ajung până la 100.000 de euro pe an

Pensiile din Ministerul Apărării Naţionale (MaPN) nu sunt pentru cei au servit ţara pe fronturile din Afganistan, Irak sau în Kosovo. Ministrul Apărării a dezvăluit la TVR că unii dintre magistraţii pensionari din Armată ajung să încaseze şi 100.000 de euro pe an.

Pensia medie în Ministerul Apărării este în jur de 3.000 de lei, însă unii magistraţi din armată au pensii mai mari ca salariul preşedintelui României, dezvăluie Adrian Ţuţuianu.

Ministrul Apărării atrage atenţia că aceste pensii uriaşe sunt, în plus, mărite cu procentul cu care cresc salariile celor din sistem.

”Dacă majorăm salariile cu 25%, atunci magistratul cu pensie 35.000 de lei va avea o pensie majorată cu 25%. Lucrul ăsta nu poate continua! Bugetul României nu va putea să suporte această creştere la nesfârşit”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Pe viitor, pensiile militarilor vor fi indexate doar cu valoarea inflaţiei, spune ministrul Ţuţuianu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri