Sport

Cine joacă barajul de Conference League şi când sunt programate meciurile. Dinamo a ratat Europa

Dinamo a ratat orice şansă de a mai prinde Europa după remiza contra Chindiei. Viitorul prinde barajul de Conference League.
20.05.2021 | 08:37
Cine joaca barajul de Conference League si cand sunt programate meciurile Dinamo a ratat Europa
Dinamo a ratat prezenţa în barajul de Conference League. Chindia, în schimb, va juca pentru locul de cupe europene. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Chindia – Viitorul este meciul care va stabili echipa din play-out ce va lupta pentru un loc în Conference League, noua competiţie organizată de UEFA.

Chindia a dominat clar acest play-out şi va juca la Buzău partida cu trupa lui Gheorghe Hagi. Se joacă într-o singuă manşă, meci programat pe 26 mai, de la ora 18:30.

ADVERTISEMENT

Cine joacă barajul de Conference League. Viitorul a prins şansa de a prinde Europa cu un gol marcat la ultima fază

Viitorul a prins la ultima fază şansa acestui baraj, prin golul marcat de Aurelian Chiţu în poarta Astrei. Şi a scos-o altfel pe FC Argeș de pe această poziţie.

Formaţia lui Gheorghe Hagi a fost singura care a bătut Chindia în acest play-out, chiar în weekend-ul trecut, chiar la Târgovişte, scor 2-0. Emil Săndoi nu a putut folosi trei jucători de bază, care sunt împrumutaţi chiar de la Viitorul: Tiberiu Căpuşă, Mario Dulca şi Paul Iacob.

ADVERTISEMENT

Cei trei nu vor putea fi folosiţi nici în partida de baraj, de miercuri, iar Emil Săndoi va trebui să găsească soluţii mai bune decât în partida din play-out. Deşi lotul nu oferă foarte multe variante.

Meciul care decide calificata în preliminariile Conference League e pe 30 mai. Dinamo prindea locul 8 dacă învingea pe Chindia

UTA și Gaz Metan Mediaș nu au depus în timp util dosarul de licenţiere, iar Dinamo ar fi putut prinde locul 8 dacă s-ar fi impus în partida contra Chindiei, pe propriul teren. S-a terminat 0-0.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea dintre Chindia şi Viitorul va juca apoi un baraj cu echipa de pe locul 3 din play-off, poziţie pentru care se luptă Universitatea Craiova şi Sepsi. În cazul în care oltenii vor câştiga finala Cupei României, Sepsi va merge la baraj indiferent de locul din play-off.

Meciul decisiv pentru stabilirea ultimei echipe calificate în preliminariile Conference League este programat duminică, 30 mai. Pe terenul echipei din play-off.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu a retrogradat în Liga 2, dar va juca în preliminariile Conference League dacă va câştiga Cupa României

Astfel, jumătate dintre reprezentantele României în viitoarea ediţie a cupelor europene ar putea să vină din play-out. Astra Giurgiu, echipă care a retrogradat în eşalonul secund, va juca în weekend finala Cupei României.

Giurgiuvenii vor merge în Conference League dacă vor lua Cupa. Iar una dintre Chindia şi Viitorul ar putea fi, de asemenea, în a treia competiţie continentală.

Din postura de campioană, CFR Cluj va merge în preliminariile Ligii Campionilor, în timp cer FCSB este sigură de locul în preliiminarile Conference League.

ADVERTISEMENT