News

Cine l-a adoptat pe Șarlatan, calul în vârstă de 18 ani, al Jandarmeriei: ”Foarte mulți copii se vor bucura”

Șarlatan, calul de aproape 18 ani pe care Jandarmeria a anunțat, la finele lunii aprilie, că îl dă spre adopție, a ajuns în curtea unui important nume din Partidul Național Liberal.
17.05.2022 | 20:32
Cine la adoptat pe Sarlatan calul in varsta de 18 ani al Jandarmeriei Foarte multi copii se vor bucura
Șarlatan, calul de aproape 18 ani al Jandarmeriei Române, ajunge în ferma unui vicepreședinte PNL. Sursa foto: Facebook / Adrian Cozma
ADVERTISEMENT

Pe 27 aprilie, într-o postare pe Facebook, Jandarmeria Română anunța că urmează să dea spre adopție unul dintre caii folosiți la parade și în misiunile de ordine publică, cunoscut sub numele de Șarlatan.

Șarlatan, calul de aproape 18 ani al Jandarmeriei Române, ajunge în ferma unui vicepreședinte PNL

În cursul zilei de marți, 17 mai, s-a aflat și cine va fi noul stăpân al animalului. Șarlatan, armăsarul Jandarmeriei Române, a fost adoptat de Adrian Cozma, deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al PNL și lider al filialei PNL Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de politicianul liberal. Acesta a adăugat că Șarlatan va reprezenta o bucurie pentru mulți copii care vor vizita ferma de la Ardud Vii.

”După mai bine de 17 ani de activitate pentru Jandarmeria Română, acest cal frumos, pe nume Şarlatan, va avea parte de grijă în ferma noastră de la Ardud Vii. Cu siguranţă foarte mulţi copii se vor bucura şi va fi unul dintre punctele de atracţie pe care vizitatorii îl vor putea aprecia

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am reușit acest transfer, această adopție, pentru că și un cal, la fel ca și un om la bătrânețe, are nevoie să fie îngrijit de persoane care înțeleg și care pun pasiune în astfel de activități.

Mulțumesc tuturor celor implicați, iar lui Șarlatan îi dorim drum bun spre noua casă!”, a anunțat pe Facebook liberalul Adrian Cozma.

ADVERTISEMENT

Șarlatan, un simbol al Jandarmeriei. A participat la competiții și a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională

Calul care a ajuns în curtea deputatului liberal a fost dat spre adopție pentru că nu mai poate participa la misiuni de ordine publică, din cauza vârstei.

Șarlatan a participat la competiții și a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională. Acesta are experiență nu doar în misiunile Jandarmeriei, dar și în competițiile organizate de Federația Ecvestră din România.

ADVERTISEMENT

”Are aproape 18 ani. E născut pe data de 3 iunie, la câteva zile după sărbătoarea copilăriei. Credem noi că asta îl face să fie atât de prietenos cu cei mici. Face parte din rasa Cal de Sport Românesc și are un temperament vioi și este bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitației.

A crescut alături de noi și a fost antrenat pentru misiuni dintre cele mai dificile. De-a lungul acestor ani, a participat alături de colegii noștri nu doar la numeroase misiuni de ordine publică, dar și la competiții naționale de obstacole organizate de Federația Ecvestră Română, la unele dintre ele reușind să se claseze chiar pe podium. Ani la rând a făcut parte din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României”, anunță Jandarmeria, pe Facebook, în 27 aprilie.

ADVERTISEMENT