News

Cine l-a dat de gol pe fugarul Dragoș Săvulescu. Cum au aflat autoritățile unde este omul de afaceri

Dragoș Săvulescu fugise în Italia înainte de a fi condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare.
09.08.2021 | 12:56
Cine la dat de gol pe fugarul Dragos Savulescu Cum au aflat autoritatile unde este omul de afaceri
Cine l-a dat de gol pe fugarul Dragoș Săvulescu. Cum au aflat autoritățile unde este omul de afaceri Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională în data de 9 februarie 2019, când polițiștii care încercau să pună în aplicare sentința nu l-au găsit.

Cine l-a dat de gol pe fugarul Dragoș Săvulescu. Cum a fost prins omul de afaceri

Potrivit unor surse din Poliție, citate de HotNews.ro, autoritățile române au fost informate de cele elene că Dragoș Săvulescu, care are un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel București, se află pe teritoriul Greciei.

ADVERTISEMENT

Fost acționar la FC Dinamo, Săvulescu, care are o decizie definitivă de condamnare la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, a fugit în Italia înainte ca sentința să fie dată.

Omul de afaceri s-a predat autorităților italiene la începutul anului 2019, dar Curtea de Apel Napoli a respins executarea mandatului european de arestare.

ADVERTISEMENT

Judecătorii italieni i-au transformat chiar cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Protejat de pedeapsa din România, Dragoș Săvulescu s-a stabilit în Italia, unde era un obișnuit al cercurilor mondene împreună cu iubita sa, fotomodelul de origine albaneză Angela Martini.

ADVERTISEMENT

Se pare că, tocmai activitatea mondenă este cea care i-a venit de hac. Săvulescu, Martini, dar și prietenii lor sunt activi pe rețele de socializare, mai ales pe Instagram.

Pe rețelele de socializare au și apărut indicii despre faptul că omul de afaceri fugar s-ar afla în Mykonos. Potrivit G4Media.ro, una dintre prietenele lui Martini, Marica Pellegrinelli, îi trimitea acesteia mesaje acum trei zile de la un restaurant din Mykonos.

ADVERTISEMENT

Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța

Dragoș Săvulescu a fost condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, alături de Radu Mazăre și Cristi Borcea.

El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care a prejudiciat statul cu 112 milioane de euro, prin implicarea în retrocedările ilegale de plaje și faleze de la Constanța și Mamaia.

Procurorii anticorupție au stabilit că Dragoș Săvulescu, alături de Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro.

Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă.

Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Cu ajutorul unui notar, Săvulesu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi.

Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Unul dintre cei care au primit o parte dintre drepturile succesorale a fost Cristi Borcea.

ADVERTISEMENT
Tags: