Fotbal international

Cine l-a temperat pe Marius Șumudică după episodul Gaziantep: ”Mi-a spus ce cred başkanii despre mine”

21.01.2021 | 12:00
Cine la temperat pe Marius Sumudica dupa episodul Gaziantep Mia spus ce cred baskanii despre mine
ADVERTISEMENT

Marius Șumudcă a fost demis de Gaziantepspor după o serie de declarații care i-au înfuriat pe bașkani. Mircea Lucescu a intervenit și l-a temperat pe vulcanicul antrenor.

Cu Marius Șumudică pe bancă, Gaziantep a ajuns să se lupte pentru o poziție pe podiumul Super Ligii în Turcia, dar temperamentul antrenorului a pus capăt colaborării. A plâns la ultima conferință de presă, și-a recunoscut greșelile, iar acum este gata pentru o nouă provocare în Turcia, pe baca lui Rizespor de această data. Cel care a reușit să-l tempereze pe vuclanicul antrenor este Mircea Lucescu,

ADVERTISEMENT

”Știu că dacă nu aveam astfel de manifestări în cariera mea eram acum foarte departe. Mi-au spus mulți oameni de fotbal asta, inclusiv Mircea Lucescu. Bașkanii care au vorbit cu Lucescu i-au spus că sunt cel mai bun antrenor din Turcia, în opinia lor. Acum nu trebuie să mai greșesc, va trebui să mă cenzurez, încerc să mă schimb, mă înconjor de oameni care să mă ajute”, a spus Marius Șumudică, la Fotbal Club.

Marius Şumudică a plecat cu scandal de la Gaziantep

Până să fie demis, pe 10 ianuarie, Marius Șumudică a reușit lucruri incredibile în campionatul Turciei. Neînvinsă vreme depatru luni, în total 15 meciuri, Gazianepspor a ajuns să fie lider, fie și temporar, în Super Liga de pe Bosfor.

ADVERTISEMENT

Inevitabil au apărut și ofertele pentru antrenorul român care a spus mereu că și-ar dori să continue la Gaziantep, dar oferta de prelungire a contractului, scadent la sfârșitul acestui sezon, a fost considerate jignitoare de Șumudică.

”Clubul a anunțat că mi-a făcut o ofertă mai bună. Este o minciună. Mi-au cerut o reducere de 10%. Am oferit echipei 80.000 de euro din buzunarul meu, iar președintele m-a întrebat de ce îi dau jucătorilor și nu îi dau clubului.

ADVERTISEMENT

E foarte greu să continui în aceste condiții. Succesul meu este evident, dar asta este răsplata? Să-mi reducă salariul? Voi ați accepta asta? Consider această propunere drept o insultă”, a fost declarația românului, din 9 ianuaie, care a pus punct, a doua zi, colaborării dintre Marius Șumudică și Gaziantepspor.

Șumudică, lângă Lucescu și Hagi

Păstrând totuși proporțiile, Marius Șumudică a ajuns într-un timp extrem de scurt, aproape la fel de iubit în Turcia precum Mircea Lucescu, dublu campion în Sper Ligă cu Galatasaray și Beșiktaș, sau Gică Hagi, considerat cel mai bun fotbalist străin din toate timpurile, care a îmbrăcat tricoul lui Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Șumudică a ajuns în Turcia, la Gaziantep, în vara lui 2019. I s-a cerut să salveze echipa de la retroradare, iar rezultatele au fost peste așteptări. Gaziantepspor a terminat sezonul 2019/2020 pe locul 8, cu 11 victorii, 13 egaluri şi 10 înfrângeri.

A urmat nebunia din prioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, când echipa lui Șumi a bifat 8 victorii și 7 rezultate de egalitate și a urcat pe primul loc în Turcia. Românul a fost realmente adulat la Gaziantep, până la conflictual cu conducerea clubului. Între timp, Marius Șumudică a semnat cu Rizespor și va debuta pe banca noii sale echipe, sâmbătă, în disputa cu campioana Turciei, Istanbul Basaksehir.

ADVERTISEMENT