News

Cine l-a vizitat pe șoferul drogat de la 2 Mai în arest. Avocata lui Vlad Pascu, postare bizară: “Dacă ai omorât un om, scapă tu cum poți”

Vlad Pascu a fost vizitat în arest de către noua sa avocată, în timp ce părinții șoferului drogat se pare că mai așteaptă acest moment.
25.08.2023 | 08:32
Cine la vizitat pe soferul drogat de la 2 Mai in arest Avocata lui Vlad Pascu postare bizara Daca ai omorat un om scapa tu cum poti
Cine l-a vizitat pe șoferul drogat de la 2 Mai în arest. Avocata lui Vlad Pascu, postare bizară: “Dacă ai omorât un om, scapă tu cum poți”
ADVERTISEMENT

Scos pe ușa din spate la DIICOT, pentru audieri, Vlad Pascu a fost susținut de avocata Ionela Stoica, din Baroul Constanța.  Un personaj care a atras atenția presei prin faptul că e extrem de prezent pe rețelele de socializare.

Cine l-a vizitat pe șoferul drogat de la 2 Mai în arest

Un exemplu o postare bizară care pare să fie un mesaj subliminal pentru infractori. ”Tu dormi? Nu dormi! Dacă știi, fură tu cum știi. Dacă poți, frate, să bei, atunci bea tu pentru toți! Dacă ai omorât un om, scapă tu cum poți”, a scris avocata pe Facebook, printre altele. Semn că în 2023 până și avocații nu mai trebuie să țină cont de niciun cod de conduită și pot deveni ”influenceri”.

ADVERTISEMENT

Femeia a refuzat să vorbească cu presa, în timp ce Vlad Pascu a trebuit să le explice procurorilor DIICOT de unde și-a procurat drogurile. Cel mai probabil aceștia vor încerca să-l convingă să ofere cât mai multe detalii care să ducă la prinderea unor traficanți de droguri, iar în schimb va primi o pedeapsă mai blândă.

Între timp, sindicatul EUROPOL se plânge că pe litoralul românesc există corupție în rândul polițiștilor. Asta, în condițiile în care în fiecare an pe litoral ajung polițiști detașați din București și alte orașe, care sunt trimiși să dirijeze circulația, deși au competențe în combaterea traficului de droguri.

ADVERTISEMENT

Totul, cel mai probabil, pentru a nu deranja caracatița puștanilor de bani gata care se droghează în masă pe plajă. ”Am fost doar semafoare umane timp de nouă ore pe zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool și droguri, ci doar să dirijăm. Atât! Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță în Constanța”, s-au plâns polițiștii.

”Dintre toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul trei să acționeze! Toți am fost în schimbul unu și doi, strict pentru fluidizare!”, a completat un alt agent. Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL, a completat: ”Nu au fost implicați și nu au fost desfășurate acțiuni pe alcool și droguri. Ei au fost o povară la adresa managementului din cadrul IPJ Constanța decât un sprijin”.

ADVERTISEMENT

Între timp, sursele Pro TV spun că părinții lui Vlad Pascu ar fi trebuit să ajungă și ei în arest pentru a-și vizita fiul, însă au sărit momentan peste acest pas, preferând să evite contactul cu presa. Cei doi sunt divorțați, tatăl Mihai Pascu locuind în Olanda, în timp ce mama sa Miruna a rămas în București.

Inclusiv Marcel Ciolacu, premierul României, a răbufnit. ”Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală. Prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă. Vreau să îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos”, a transmis liderul PSD.

ADVERTISEMENT

Momentan, singura reacție oficială a părinților lui Vlad Pascu a fost un comunicat de presă transmis Hot News. ”Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercăm să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale. Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găși o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ușoară pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au transmis aceștia.

ADVERTISEMENT
Tags: