Care sunt persoanele care nu ar trebui să mănânce murături. Nutriționiștii spun că există unele categorii de persoane care nu ar trebui să le mănânce.
Deși sunt benefice pentru mulți dintre noi, murăturile nu ar trebui consumate de unele categorii de persoane. Este vorba despre cei care au anumite boli ce ar putea fi agravate de castraveții murați, de varza acră sau de ardeii murați.
Persoanele hipertensive nu ar trebui să consume murături pentru că acestea conțin mult sodiu ce poate crește tensiunea arterială.
Nici persoanele care au probleme de inimă nu ar trebui să mănânce murături, spun nutriționiștii, iar ambele categorii de persoane menționate s-ar putea bucura de acestea doar dacă ar fi desărate.
Un singur castravete murat are circa 500 de și 1.000 de mg de sodiu, aceasta fiind mai bine de jumătate din doza zilnică recomandată de nutriționiști.
Deși atât de gustoase, murăturile au și unele efecte extrem de negative. Spre exemplu, ele pot duce în timp la apariția cancerului de stomac.
Totuși, acest lucru este valabil doar pentru persoanele care au ulcer sau gastrită, iar consumul de murături ar trebui să fie unul în exces, adică să fie consumate aceste alimente zilnic. De altfel, acest lucru a fost demonstrat și de unele cercetări.
Murăturile pot duce și la apariția problemelor renale, sau cel puțin la riscul dezvoltării lor, dacă sunt consumate în exces, deoarece sarea și zeama de murături solicită mult rinichii care au deja anumite probleme.
Murăturile au și multiple beneficii, atunci când nu sunt consumate zilnic sau în exces. Acestea pot fi o sursă bună de antioxidanți – vitamina C, betacaroten, licopen.
Murăturile sunt foarte bune pentru digestie și pot fi de mare ajutor atunci când urmăm un tratament cu antibiotice deoarece flora intestinală este afectată serios.