Cine nu ar trebui să mănânce prune. Aceste trufandale de toamnă fac tuturor cu ochiul, însă, nu orice le poate mânca. Iată cine ar trebui să stea departe de aceste fructe!
Prunele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe de sezon. Rareori cineva se poate abține să nu guste aceste trufandale dulci și aromate. Însă, pe cât de bune sunt, pe atât de periculoase pot deveni pentru anumite persoane.
Prunele nu pot fi mâncate de către persoanele care suferă de anumite boli. În cazul lor, consumul de prune nu face decât să ducă la declanșarea unor reale probleme de sănătate.
Poate că nu multe lume știe, dar prunele au proprietăți energizante datorită conținutului de zaharuri. Aceste fructe de toamnă conțin vitamina A, B, C, dar și cupru, potasiu, magneziu sau fier.
Persoanele care nu suferă de nicio afecțiune, se pot bucura din plin de fructele toamnei. Consumul de prune ajută la îmbunătățirea digestiei, reglează nivelul de colesterol și previne osteoporoza.
Prunele au o mulțime de beneficii asupra organismului și contribuie la stimularea sistemului nervos. Însă, contrar acestor beneficii, medicii trag un semnal de alarmă pentru persoanele care ar trebui să evite prunele.
Medicii recomandă tuturor celor care suferă de boala diareică acută sau de pietre la rinichi să evite consumul de prune. Chiar dacă pot fi tentați de acest fructe delicioase, consumul lor le va crea și mai multe probleme.
”Consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică și în caz de suferințe renale, cum sunt pietrele la rinichi.”, a declarat dr. Denisa Zaharia pentru realitatea.net.
Persoanele menționate anterior nu sunt singurele care ar face bine să stea departe de prune. Nici persoanele diabetice nu trebuie să consume prune, însă, în cazul lor, regula se aplică prunelor uscate.
”Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat pentru că au o concentrație ridicată de glucide.”, a mai spus medicul pentru aceeași sursă.