News

Cine nu dorește relaxarea înmormântărilor. Raed Arafat: “Regula trebuie să fie mai permisivă”

07.04.2021 | 09:12
Cine nu doreste relaxarea inmormantarilor Raed Arafat Regula trebuie sa fie mai permisiva
Cine nu dorește relaxarea înmormântărilor. Raed Arafat: "Regula trebuie să fie mai permisivă." Foto: colaj Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

După mai multe scandaluri, acuzații dure și critici, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, afirmă că regulile pentru înmormântare trebuie să devină mai permisive.

Raed Arafat a declarat marți seară la Antena 3 că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat. Se pare că au existat discuții în cadrul cărora „toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP.

ADVERTISEMENT

”Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat, potrivit G4Media.

Se schimbă regulile pentru înmormântare? Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat, despre incendiul de la Balș: "Dacă nu era intervenția noastră, puteam avea zeci de morți"
foto: hepta.ro

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat, potrivit G4Media.

Dana Budeanu, acuzații dure: ”Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum, din punctul de vedere al înmormântării unui om”

Marți seară, Dana Budeanu a vorbit la Antena 3 despre protocolul de înmormântare al persoanelor decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2. Vedeta spune că ”anul trecut am asistat la o demență care cât de cât s-a desfășurat cu pauze și sincope (…) Abuzul, permanent, zilnic, de dimineață până seara, împotriva tuturor drepturilor fundamentale ale omului.”

ADVERTISEMENT

”Toată lumea tace. Nimeni nu iese împotriva acestor abuzuri. Nimeni! Nici măcar poporul”

dana budeanu

Sursa foto: captură YouTube

”Este făcut, asumat, cu un tupeu nemărginit pe toate ecranele, susținut de toată presa, timp în care autoritățile care au condus România până în decembrie, nu schițează niciun sunet. (…) Restul politicienilor tac. Toată lumea tace. Nimeni nu iese împotriva acestor abuzuri. Nimeni! Nici măcar poporul”, a afirmat Dana Budeanu, conform Antena3.

Dana Budeanu: ”În secunda în care halești, încet, încet, abuzuri mici, abuzuri mijlocii, abuzuri mari, ajungi să halești orice”

”Asta ni se întâmplă. Sunt 24.000 de morți de COVID-19, (…) care au fost înmormântați astfel. (…) Sunt 100.000 de oameni care au acceptat ca rudele lor, mama, tata copilul, fratele, sora, bunicii să fie azvârliți ca la groapa comună.

ADVERTISEMENT

Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum, din punctul de vedere al înmormântării unui om. Nu există așa ceva! Țara asta (…) crede că toți morții de COVID-19, ai tuturor, au fost înmormântați așa?! Nu, pentru că am ajuns în situația în care tupeul nostru, al oamenilor simplii trebuie să fie mai puternic decât tupeul lor. Nu mai există altă soluție!”, a declarat Dana Budeanu, la Sinteza zilei.

ADVERTISEMENT