Sport

Cine o salvează pe Dinamo? Atacantul căruia Andrei Nicolescu îi cerea ”să marcheze și cu fundul” n-a mai dat gol de 15 luni!

Dinamo nu reușește să înscrie destule goluri, dar continuă să mizeze pe un atacant căruia președintele Andrei Nicolescu îi cerea ”să marcheze și cu fundul”
23.04.2024 | 16:10
Cine o salveaza pe Dinamo Atacantul caruia Andrei Nicolescu ii cerea sa marcheze si cu fundul na mai dat gol de 15 luni
Dinamo tot mai așteaptă un ajutor din partea unui atacant căruia Andrei Nicolescu i-a cerut să marcheze ”oricum, chiar și cu fundul!”
ADVERTISEMENT

Dinamo a remizat la Craiova cu FCU, 1-1, și a pierdut astfel două puncte. Impresia că roș-albii au pierdut puncte este provocată de scenariul în care a avut loc partida. Ei au condus cu 1-0 încă din prima repriză, cu un gol al lui Milanov, și au fost egalați aproape de finalul meciului, a înscris Blănuță.

Pentru Dinamo nu prea are cine să marcheze

Desfășurarea jocurilor recente ale ”câinilor” indică și o doză de ghinion, din moment ce ei au tot încasat goluri aproape de finalul partidelor. Ce altceva se mai vede, în afara ghinionului: pentru Dinamo nu prea are cine să marcheze! La Craiova a înscris mijlocașul ofensiv Georgi Milanov.

ADVERTISEMENT

Atacantul Goncalo Gregorio a contribuit cu un assist, el i-a potrivit mingea pentru șut bulgarului. Portughezul a înscris 7 goluri în 35 de partide în care a evoluat în sezonul acesta. Dar nu a mai dat vreun gol în ultimele 5 meciuri în care a fost pe teren. Cea mai recentă reușită a lui datează din 8 martie!

Atunci a punctat în victoria cu UTA, 1-0. Alt vârf folosit frecvent, Hakim Abdallah, a avut un randament și mai slab. Fotbalistul din Madagascar a marcat doar 4 goluri în campionat deși a jucat în 33 de partide. Și nu a mai apărut pe tabelă din februarie! Atunci a transformat un penalty în victoria cu Oțelul, 3-1.

ADVERTISEMENT

Astrit Selmani nu dă goluri pentru Dinamo și a și uitat de când nu a mai marcat!

Din acțiune, Abdallah nu a mai dat vreun gol din ianuarie, de la eșecul cu Rapid, 1-2! Prestațiile dezamăgitoare pe care le-au avut Gregorio și mai ales Abdallah sunt explicații pentru situația în care se găsește Dinamo, amenințată în continuare foarte serios cu retrogradarea în liga a doua.

”Câinii” vor juca astăzi la Botoșani un meci care poate să fie hotărâtor pentru deznodământul acestui sezon. Dinamoviștii sunt pe locul al 8-lea în playout, cu 20 de puncte, pe o poziție care le-ar permite participarea la barajul pentru salvare/promovare. Adversarul, conform ierarhiei la zi din ”B”, ar fi Csikszereda.

ADVERTISEMENT

Botoșănenii se află cu un loc în spatele lor, pe 9, cu două puncte în minus. Bogdan Andone a fost instalat la conducerea lor în iarnă și a reușit să-i transforme într-o trupă cu șanse de salvare, de unde păreau să fie condamnați. Care sunt jucătorii care ar putea să marcheze pentru Dinamo?

O altă opțiune din ofensivă, un atacant pe care roș-albii l-au adus astă-iarnă ca pe un salvator, nu se descurcă absolut deloc! În comparație cu el, Gregorio și Abdallah chiar par să fie vârfuri bune! Astrit Selmani, kosovarul fost la IFK Goteborg înainte să semneze cu Dinamo, nu a mai dat vreun gol în vreun campionat din ianuarie 2023!

ADVERTISEMENT

Andrei Nicolescu a devenit disperat: ”Marchează și cu fundul!”

Atunci a înscris pentru Beersheva într-o partidă cu Hapoel Tel Aviv, una pe care fosta formație a lui Ovidiu Hoban a câștigat-o cu 6-0. Selmani a mai bifat de atunci 3 cluburi pentru care nu a marcat! Au urmat Midtjylland, din Danemarca, Goteborg, din Suedia, și Dinamo. În SuperLiga, Astrit a jucat deja în 8 meciuri fără să nimerească poarta!

Zeljko Kopic a ignorat forma slabă a lui Selmani și a tot insistat să-l folosească, doar, doar kosovarul și-ar reveni și ar contribui și el cu ceva concret. Președintele Andrei Nicolescu a devenit disperat din cauza randamentului slab pe care-l are Astrit și s-a manifestat într-o declarație de la FANATIK SUPERLIGA: ”Nu se poate așa ceva! Trebuie să dai gol și cu fundul!”.

Câte goluri au marcat atacanții lui Dinamo în martie și în aprilie:

Selmani 0

Abdallah 0

Politic 0

Gregorio 1

Ahmed Bani 1

ADVERTISEMENT